ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Vlad Mihu, COO, Arctic Stream: Timp de doi-trei ani, cererea de infrastructuri de date şi servicii de securitate cibernetică se va menţine ridicată

20.06.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Compania, profit de 2 mil. lei şi venituri de 30 mil. lei în primele trei luni din 2024.

Invitat la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia din 19 iunie, Vlad Mihu, director operaţional al integratorului de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream (simbol bursier AST),  a spus că piaţa în care activează compania va beneficia de o cerere ridicată în următorii doi-trei ani.

„Cel puţin pe piaţa integratorilor de soluţii IT, cum suntem noi, deci partea de infrastructuri de date, servicii de securitate cibernetică, semnalele din piaţă arată că această cerere se va menţine ridicată în următorii doi-trei ani“, afirmă Vlad Mihu.

La începutul lunii, Consiliul Concurenţei a anunţat că va realiza o investigaţie pe piaţa de echipamente IT&C, fiind vizate mai multe companii din domeniu, inclusiv Arctic Stream. Vizita efectuată de către autoritate la sediul grupului din Bucureşti s-a desfăşurat  între 4 şi 7 iunie cu scopul verificării activităţii societăţii, conform unui raport de la BVB.

„În acest moment  nu deţin nici eu informaţii suplimentare faţă de cele comunicate deja prin raportul curent. Ceea ce pot să vă spun este că activitatea noastră continuă fără între­ruperi, ne menţinem acest focus asupra direcţiilor strategice de dezvoltare, asupra realizării BVC-ului şi proiectelor complexe pe care le avem în desfăşurare.“

Evaluată la 115 milioane de lei pe piaţa AeRO, compania a încheiat T1/2024 cu un profit net de 1,98 milioane de lei, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, în vreme ce veniturile din exploatare au rămas aproape neschimbate, la 29,6 milioane.

„Ne menţinem direcţiile strategice de dezvoltare în zona de cyber security, cât şi centre de date şi cloud. Continuăm să creştem gradul de expertiză al echipei şi să ne îmbunătăţim procesele interne“, adaugă reprezentantul Arctic Stream.

Acţiunile AST se tranzacţionează în scădere cu 5,8% anul acesta şi în creştere cu 10,9% în ultimele 12 luni. Compania este controlată de CEO-ul Dragoş Diaconu, cu % din capitalul social.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent