ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Compania Trend Furniture investeşte 3 mil. euro într-un spaţiu nou pentru producţie, depozit, birouri şi showroom în Cluj, în timp ce atacă pieţele internaţionale cu o nouă strategie

05.07.2024, 00:06 Autor: Alex Ciutacu

Cifra de afaceri s-a ridicat la 30,5 mil. lei în 2023, în creştere cu 11%, iar ţinta pentru 2024 este de 35 mil. lei Acţionarul majoritar al companiei este deputatul Viorel Băltăreţu, care a candidat în 2024 la Primăria Cluj-Napoca.

Trend Furniture, producător de mo­bilă şi furnizor de servicii de amenajare pen­tru HoReCa, a demarat o investiţie de 3 mili­oane de euro pentru construcţia unui spaţiu de 4.000 mp în Gilău, judeţul Cluj, unde va muta anul viitor producţia, depozitarea, birou­rile şi showroomul, a explicat Vlad Florea, CEO al Trend Furniture, în emisiu­nea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Pregătim mutarea noastră într-un nou spaţiu care să reunească tot ce înseamnă zona de producţie, zona de birouri, zona de birouri, depozitul de marfă, dar şi un showroom mai mare, care va deservi mai bine nevoile clienţilor. Suntem pregătiţi să ne mutăm de la 1 ianuarie 2025. Am semnat contractul cu constructorul şi a demarat construcţia la locaţie“.

Astăzi, o parte dintre activităţile com­paniei sunt deja în zona Gilău, adică la mai puţin de 20 km de Cluj-Napoca, aproape de autostradă. Proiectul pentru noul spaţiu este finanţat din fonduri proprii şi cu sprijinul băncilor.

„Planul este ca până la 1 iunie anul viitor să putem avea o valoare a producţiei dublă faţă de ce avem acum. Ne gândim foarte serios la ce mai putem produce, ne gândim să ne diversificăm activitatea de producţie şi în zona de confecţii metalice, dar ceea ce ne dorim cel mai mult prin extinderea capacităţii de producţie este să putem deservi mai multe proiecte în acelaşi timp decât putem astăzi“.

În proiectele pe care le realizează pentru clienţii din sectorul HoReCa, compania utilizează atât mobiler din producţia proprie, cât şi produse de la alţi parteneri.

„Producem mobilier custom, ca să fiu mai concret executăm foarte multe recepţii, foarte multe baruri, din diferite materiale. (...) Executăm canapele, banchete, în special pentru restaurante şi zonele de lobby. De asemenea, în ultimii doi ani a început să fie o mare parte din businessul nostru în zona de placări şi decoraţiuni de perete“.

Trend Furniture activează în segmentul de amenajări pentru HoReCa, iar în ultimii ani a înregistrat o creştere accelerată în con­tex­tul în care s-a orientat şi către clienţi mari, lanţuri de restaurante sau hoteluri, nu doar către clienţi mici şi afaceri independente.

„Este un an foarte bun, după primele şase luni am reuşit să atingem o cifră de afaceri cu aproape 50% mai sus decât aceeaşi perioadă a anului trecut şi pregătim finalul de an şi începutul anului viitor în care suntem axaţi pe zona de investiţii şi dezvoltare a companiei“.

Dincolo de Bucureşti şi oraşe precum Cluj, Timişoara sau Iaşi, piaţa a început să aducă proiecte HoReCa interesante şi în oraşe mai mici, precum Mediaş, Hârşova sau Balş.

„Dacă înainte era o chestie exotică într-un oraş mai mic să avem proiecte complicate sau proiecte coordonate de designeri, acum lucrurile se întâmplă normal în această direcţie şi există tot mai multe solicitări şi din aceste zone“.

Compania Trend Furniture lucrează tot mai multe proiecte şi în afara ţării, unde a trecut de la a fi un simplu subcontractor pentru proiecte din Belgia, Olanda sau Germania înspre proiecte integrate, de la design până la implementare. În continuare, furnizorul are o nouă strategie pentru export.

„Una dintre priorităţile pentru anul următor va fi să operaţionalizăm o reţea de agenţi proprii în Franţa, Germania, Austria, Slovenia şi Ungaria, care să reprezinte brandul Trend Furniture în acele zone şi care să găsească clienţi finali ale căror proiecte să le putem livra direct din România. (...) E o reţea indirectă de agenţi de vânzări, agenţi multibrand care găsesc clienţii şi se comportăm ca un project manager comercial pentru clienţii din zonele respective“.

Trend Furniture are astăzi un showroom în Cluj, pe care îl mută odată cu noua investiţie de 3 milioane de euro, respectiv un showroom în Bucureşti, care va intra în renovări în acest an.

„Showroomul din Bucureşti este funcţional, dar vom intra în luna septembrie într-un refresh, avem deja noul design pregătit şi lucrăm la partea de detalii şi alte elemente. Vom intra în reamenajarea lui undeva pe finalul anului“.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 30,5 mil. lei în 2023 şi profitul net la aproape 2,5 mil. lei, ambele în creştere cu circa 11%. Ţinta pentru anul 2024 este de 35 de milioane de lei, ceea ce ar însemna o triplare a cifrei de afaceri de la 11 milioane de lei în urmă cu patru ani. Compania are 50 de angajaţi şi colaboratori permanenţi.

Acţionariatul Trend Furniture este format din Viorel Băltăreţu (90%), Sabina Mariana Rekkers (5%), Liliana Maier (3%) şi Vlad Florea (2%). Băltăreţu, acţionarul majoritar, este deputat şi a candidat în 2024 la Primăria Cluj-Napoca din partea USR.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank