ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Oliviu Burlacu, Hexing: Acum 10-15 ani multe companii mergeau în China. Acum vin chinezii pentru că reglementările pe piaţa internaţională sunt tot mai stricte şi trebuie să fie producţie locală cu know-how local

28.06.2024, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Hexing Technologies Europe SRL, o filială a grupului Hexing, ju­că­tor în furnizarea de soluţii de ener­gie verde, listat la bursa din Shan­ghai, a închiriat 8.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului Timisoara I Industrial Park, deţinut şi operat de Globalworth, unde urmează să deschidă în al doilea trimestru din acest an un centru pentru producerea de soluţii de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme de contorizare a energiei electrice şi a apei, soluţii de automatizare a distribuţiei, invertoa­re solare, baterii şi încărcătoare pentru vehicule electrice.

„România e foarte bine poziţio­nată din punct de vedere al know-how-ului, al costului şi al logisticii şi infrastructurii. Aici mă refer în spe­cial la Timişoara, care e apropiată de graniţa de vest. Investiţia în Europa a Hexing Group este foarte impor­tan­tă. Acum ştiţi, cu 10-15 ani înainte multe companii mergeau în China. Acum vin chinezii pentru că reglementările pe piaţa internaţională sunt tot mai stricte şi trebuie să fie producţie loca­lă cu know-how local - specifi­cităţi în piaţa energetică locală. Şi de ce Timi­şoara? Pentru că în Timişoara au fost cele două fabrici de contoare din Ro­mânia“, a spus Oliviu Burlacu, gene­ral manager Hexing Europe Roma­nia, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. În prezent, proiectul Timisoara I Industrial Park găzdu­ieşte companii precum Continental, Litens Auto­mo­tive, Valeo, Coca-Cola.

Se anticipează că facilitatea ope­rată de Hexing Technologies Europe va genera oportunităţi de angajare de mare valoare, cu sprijinul guver­nului local prin iniţiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă.

„În 2023 a fost deschisă firma pe plan local, s-a făcut un due diligence şi au decis. De atunci până acum am început să angajăm oameni, să facem planul de implementare. Producţia propriu-zis nu a început. Echipa­mentele sunt instalate, am făcut trial-run, suntem capabili să producem. În momentul de faţă noi trebuie să obţi­nem două certificări. Una e certifi­carea ISO, care presupune oarecare activitate şi oamenii, echipamentul să existe din ele, să funcţioneze pro­cesele, să fie funcţionale“, a spus Oliviu Burlacu.

Forţa de muncă calificată şi poar­ta de acces către Europa de Vest, face ca zona Vest / Nord-Vest să fie cea mai căutată subpieţă regională de către dezvoltatori şi investitori.

Judeţul Timiş deţine cea mai mare pondere a stocului industrial modern la nivel regional şi găzdu­ieş­te numeroase facilităţi de producţie, logistică şi depozitare, unde dezvoltatorii valorifică combinaţia creată de locaţia strategică, infrastructura şi forţa de muncă calificată, iar 87% din stocul modern este de clasă A. De asemenea, partea de Vest / Nord-Vest a ţării va fi cel mai mare beneficiar al viitoarelor livrări de spatii industriale si logistice, respectiv 45%, urmată de Bucureşti cu 32% şi de regiunea Est / Nord-Est cu 14% din totalul, arată datele CBRE România.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank