ZF IT Generation

ZF IT Generation. Darius Moldovan, fondator şi CEO al Platyfend - instrument de analiză a vulnerabilităţilor unei aplicaţii software: La final de 2024 estimăm că vom avea 100 - 200 de utilizatori pentru aplicaţia noastră

joi, 08:00 Autor: Alexandra Cepăreanu

Platyfend (fost Zero Code) a atras o investiţie de 350.000 euro de la Early Game Ventures Platforma va fi gata de testare în mai multe companii în luna iulie a anului în curs.

Start-up-ul Platyfend (fost Zero Code), care a dezvoltat un instrument de analiză folosit pentru a identifica posibilele vulnerabilităţi sau pro­bleme în codul unei aplicaţii software, ce va fi lansat pentru testare în luna iulie a acestui an, vrea să închidă anul 2024 cu minimum 100 de clienţi.

„La final de 2024 estimăm că vom avea 100 – 200 de persoane care vor folosi aplicaţia noastră. Mai avem de lucrat la câteva aspecte, toolul există ca şi concept, ca şi platformă, doar că în momentul de faţă nu este public. Avem o listă de persoane cărora vrem să le dăm acces pentru testare pentru a primi feedback. Mai durează o săptămână - două până lansăm produs pentru testare şi vor fi 20 - 30 de persoane în faza de testare - persoane sunt din companii diverse, nu toate din România“, a spus Darius Moldovan, fondator şi CEO al Platyfend, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, rubrica Start-up Pitch.

El a explicat că platforma Platyfend, care a luat naştere la începutul anului în curs, poate fi folosită atât de companiile de securitate, de companiile care sunt active în alte domenii şi care nu au o echipă dedicată de securitate, cât şi de freelanceri.

„Clienţii noştri ţintă sunt cei care lucrează în securitatea cibernetică, cum ar fi penetration testeri, dar aplicaţia noastră poate fi folosite şi de către developeri. Practic noi ajutăm ambele domenii. Odată ajutăm testerii, să le uşurăm procesul de auditare pe cod şi ajutăm companiile care nu-şi permit să angajeze o firmă de security să le facă audit. Noi încercăm să facem platforma să fie cât mai uşor de folosit, de aceea cei care folosesc Platyfend nu au nevoie de cunoştinţe tehnice, doar să ştie să citească raportul. Adică te loghezi în aplicaţia noastră sau foloseşti soluţia noastră on premise, scanezi codul şi la sfârşit ai un raport.“

„Poţi să scoţi raportul tehnic, raport non-tehnic pentru management şi un raport de performanţă pe developer -  de obicei problemele sau vulnerabilităţile pleacă de la oameni, din păcate, şi atunci cumva tu poţi să vezi cam ce departament sau ce persoană este predispusă la a introduce vulnerabilităţi în cod. Şi atunci indicatorul noastru poate să ajute developer-ul să ştie unde mai are de îmbunătăţit sau ce să analizeze mai departe.“

În ceea ce priveşte preţul, cei care vor să folosească serviciile oferite de Platyfend trebuie să plătească o subscripţie de 500 de euro, a mai spus Darius Moldovan.

„În momentul de faţă avem subscripţie anuală şi lunară. Preţul o să fie undeva la 500 euro pe trei proiecte. În cazul în care se extind proiectele, discutăm direct cu clientul. Spre exemplu, o companie are un loc unde se stocheză proiectele de coding. Şi practic compania poate vrea să facă audit doar pe un anumit proiect, nu pe toate proiectele existente în acea companie.  Şi atunci are posibilitatea să selecteze la început doar trei. În cazul în care vrea mai mult, atunci preţul va creşte în funcţie de volumul pe care îl are.“

Platyfend a atras recent şi o investiţie de 350.000 euro de la fondul de investiţii în start-up-uri tech Early Games Venture (EGV), în contextul participării la programul de preaccelerare Innovation Labs. Iar planurile vizează atât dezvoltarea continuă a platformei, cât şi extinderea pe noi pieţe.

„Odată ce vom avea şi partea de inteligenţă artificială, o să avem propriul nostru model de detecţie pe nişte patternuri, nişte vulnerabilităţi şi atunci noi putem scoate vulnerabilităţi automate sau să creăm tot felul de patternuri, mult mai avansate. Cred că la sfârşitul anului  2024, cel mai probabil, o să putem scoate partea asta de inteligenţă artificială - practic facem propriul nostru model de detecţie, propriul nostru DLM. Ce facem noi are un potenţial de creştere şi în afară. În momentul de faţă, planul nostru este să ne extindem cât mai mult posibil, în Europa, SUA, să acoperim cât mai multe limbaje de programare. Aş prefera cam pe toate cele mai comune, că nu putem să le acoperim chiar pe toate, şi să încercăm să ajungem, să zic aşa, în topul celor mai mari companii care fac genul acesta de auditare pe cod. Iar poate în timp ne şi cumpără cineva“, a mai spus Darius Moldovan.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR