ZF Private health

ZF Private Health. Clinica Neuroaxis din Capitală, business de 12 mil. lei, a intrat în contract cu Casa de Asigurări şi vrea să adauge o specialitate medicală nouă

05.07.2024, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Dragoş Tudorache, managing partner al Neuroaxis: „Anul acesta mizăm pe 20.000 de pacienţi. Pacienţii vin la noi pentru supraspecializările pe care le avem“ Dragoş Tudorache, alături de medicul Dan Mitrea şi de familia Pătrăşcanu (FAN Courier) conduc clinica Neuroaxis.

Clinica Neuroaxis, pariul fami­liei Pătrăşcanu şi al medicului Dan Mitrea în sfera sănătăţii private, a ajuns în 2023 la 12 mil. lei, în creştere cu 26% faţă de anul anterior. Anul 2024 a venit cu deschiderea către servicii decontate prin Casa de Asigurări, la şase ani de la înfiin­ţarea clinicii, iar planurile urmăresc extin­derea printr-o nouă specialitate medicală, conexă neurologiei, care este baza clinicii medicale din Capitală.

„Vrem să păstrăm trendul crescător, în­cercăm să accesăm diverse fonduri europe­ne. Vrem să înlocuim anumite echipa­men­te, să achiziţionăm nişte echipamente noi, să mai adăugăm o specialitate conexă neu­rologiei. Am autorizat secţia de spitalizare de zi şi anul acesta am reuşit să contractăm serviciile cu Casa de Sănătate Bucureşti pe serviciile de CT, momentan, şi pentru anumite servicii în spitalizarea de zi, pentru diverse tratamente, investigaţii şi intervenţii minim invazive“, a spus Dragoş Tudorache, managing partner al clinicii Neuroaxis.

Targetul pentru anul 2024 este de creş­tere cu 30% a veniturilor la nivelul clinicii. Echipa Neuroaxis numără 60 de oameni, din­tre care mai bine de jumătate sunt medici.

„Am avut o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 26%, am ajuns la 12 milioa­ne de lei în 2023. Profitabilitatea a scăzut mult tocmai pentru că nu am crescut preţu­rile în acelaşi ritm cu creşterea costurilor, însă a crescut volumul de activitate şi s-a simţit. Am crescut şi spaţiul clinic. Am esti­mat o creştere de 30% în 2024 şi momentan suntem acolo“, a mai spus reprezentantul Neuroaxis.

Clinica Neuroaxis, care a pornit încă de la început în domeniul neurologiei, axân­du-se pe aceste servicii supraspecializate. Clinica este primul pariu în zona de sănătate al familiei Pătrăşcanu, cunoscută pentru dezvoltarea liderului din piaţa locală de curierat FAN Courier.

„Anul 2023 a fost cu multe provocări pentru noi, în principal cele fiscale sau financiare, pentru că dobânzile au fost foarte mari, a crescut inflaţia foarte mult, am avut costuri ridicate şi în acelaşi timp am încercat să păstrăm acelaşi nivel de preţuri şi de tarife“, a mai spus Dragoş Tudorache.

Anul acesta, în 2024, circa 20.000 de pacienţi sunt aşteptaţi să treacă pragul Ne­uro­axis, în special cei din zona Bucureşti-Ilfov, dar şi din restul ţării. „Pacienţii vin la noi pentru supraspecializările pe care le avem. Suntem un centru terţiar, oferim cunoaştere sau competenţe ridicate“.

Oficialul de la Neuroaxis vede dinami­că în piaţa clinicilor de nişă, ele dezvoltân­du-se din ce în ce mai mult în ultimii ani, pe fon­dul cererii crescute din partea pacienţilor.

„Văd o evoluţie destul de bună în seg­mentul clinicilor specializate pe un anumit segment, ceea ce e îmbucurător într-un fel, pentru că apare acest nivel de competenţă terţiară de care avem nevoie şi în mediul privat. Mi-ar plă­cea o mai bună colaborare cu mediul public, să existe o mobilitate mai mare şi între medici şi între informaţii“, a mai spus Dragoş Tudorache.

O investiţie în cadrul Neuroaxis porneşte de la iniţiativa medicilor clinicii, în funcţie de cererea pe care ei o văd pentru anumite echipamente. Ulterior, sunt analizate aspect precum spaţiul disponibil pentru extindere sau numărul de medici disponibili.

„Procesul începe de la specialiştii interni, vin cu propunerile dacă vor să-şi extindă departamentul. Verificăm cererea, verificăm costurile, verificăm rentabilitatea. Sunt anumite proiecte pe care nu le putem face din cauza costurilor foarte mari de echipamente, de exemplu, şi a cererii scăzute sau a faptului că nu sunt decontate de stat şi nu putem să trecem în lucru cu Casa şi să existe o decontare suficientă“, a explicat Dragoş Tudorache.

El a spus că în cadrul Neuroaxis sunt şi servicii care au rentabilitate economică mică, dar pot să susţină pacienţii din alte departamente astfel încât pacienţii să fie trataţi complet în cadrul clinicii.

„E provocator lucrul cu medicii. Sunt oameni extraordinari, dedicaţi, cu personalităţi puternice şi diferite, dar în final reuşim să găsim numitor comun“, a concluzionat Dragoş Tudorache.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria