ZF Private health

ZF Private Health. Cristian Vintilescu, Centrul Medical Mediurg din Prahova: Am finalizat un centru de medicină de familie în comuna Păuleşti, o investiţie de 80.000 de euro

28.06.2024, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

Deţine un spital de recuperare medicală în Păuleşti (judeţul Prahova), două policlinici în Ploieşti şi Câmpina şi serviciu de ambulanţă.

Centrul Medical Mediurg, fondat în urmă cu 30 de ani, continuă extin­derea şi a investit 80.000 de euro într-un centru de medicină de familie în Păuleşti, judeţul Prahova.

„Consideră că medicul de familie este cheia sistemului, acesta trebuie susţinut dacă vrem asistenţă medicală în toate zonele ţării şi dacă vrem să eli­berăm serviciile spitaliceşti de anu­mi­te solicitări care nu ar avea ce să caute acolo. 80% din patologia prespitali­ceas­că poate fi rezolvată la nivelul cabinetului de medicină de familie“, a spus medicul Cristian Anton Vinti­les­cu, fondatorul Centrului Medical Mediurg din judeţul Prahova, în ca­drul ZF Private Health. Mediurg lu­crează în relaţie cu Casa de Sănătate.

Centrul Medical Mediurg ope­rea­ză un spital de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie în Păuleşti (judeţul Prahova) dar şi două policlinici şi serviciu de ambulanţă şi a finalizat anul trecut cu afaceri de 5 mil. euro. „În Păuleşti am reuşit să finali­zăm o construcţie, care a însemnat o in­vestiţie 80.000 euro. Este o con­struc­ţie care va avea ca destinaţie un centru medical de medicină de familie. Păuleştiul are aproximativ 8.000 de locuitori, sunt doar doi medici titulari de medicină de familie. Estimez că în lunile următoare vom da drumul la lista de înscrieri pentru cei care doresc să vină la medicină de familie“.

Costurile pentru medicul de fa­milie sunt destul de mici şi atunci cos­turile spitalelor cu anumite persoane care nu ar trebui să ajungă acolo ar scădea foarte mult. El mai spune că la nivelul Prahovei media vârstei medi­cului de familie depăşeşte 50 de ani şi este un semnal de alarmă pentru cei care trebuie să se ocupe de găsirea soluţiilor de a atrage tinerii medici spre această specialitate.

„Cererea de servicii medicale în general este din ce în ce mai mare, iar cererea pentru serviciile private în particular este în creştere. Oamenii caută o soluţie rapidă pentru rezolvarea problemelor de sănătate pe care le au şi de regulă, cei care pot să ofere rapid aceste servicii sunt cei din mediul privat“.

Spitalul de recuperare medicală, cu 53 de paturi autorizate de Ministerul Sănătăţii şi 34 de paturi în relaţie cu Casa de Asigurări, lucrează la capacitate maximă de foarte mulţi ani, potrivit lui. Tot mai mulţi antreprenori locali de pe piaţa serviciilor medicale private au pariat pe centre sau spitale de recuperare medicală, cererea pentru astfel de servicii fiind în creştere în ultimii ani.

În cadrul policlinicii sunt 30 de specialităţi medicale unde lucrează peste 40 de medici.

„Obligatoriu trebuie să ne dezvoltăm, nu există altă soluţie, deci ca să rămâi în această piaţă trebuie totdeauna să vii cu ceva nou, trebuie să vii cu ceva, poate chiar particular, pe o zonă de nişă, astfel în încât adresabilitatea către tine să se menţină“.

Cerere mai mare este şi pentru serviciul privat de ambulanţă, compania are 30 de ambulanţe mari, dotate cu aparatură medicală şi 40 de ambulanţe mici.

O ambulanţă nouă costă în jur de 150.000 euro. „Este o investiţie dificilă şi, din păcate, sistemul nostru de finanţare nu prea ajută investitorul român. Dacă un investitor străin poate obţine un credit la o dobândă modică, 1% să zicem, un investitor român fără 10% dobândă nu poate obţine. Şi sigur că asta face diferenţa între cel de două structuri“.

Prin serviciul de ambulanţă compania ajunge în ţări din toată Europa şi Asia. Turcia este principala destinaţie, dar sunt multe transporturi care merg spre Italia, spre Germania, Franţa, Norvegia, Danemarca, Suedia.

„În fiecare an avem o cifră uşor crescută, dar din păcate costurile întreţinerii serviciilor au crescut foarte mult, astfel încât procentul sau rata de profit este în scădere în fiecare an“.

Datele de la Ministerul de Finanţe arată că profitul Centrului Medical Mediurg a scăzut anul trecut la 62.000 de lei faţă de 404.000 lei anul anterior. Compania avea peste 200 de angajaţi anul trecut, potrivit mfinante.ro

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria