ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Ionuţ Leahu, despre rebrandingul sub umbrela Regina Maria Dental Clinics: Am considerat că nu putem să mai legăm reţeaua de clinici stomatologice de numele meu

31.05.2024, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Clinicile Dr. Leahu, create în urmă cu 14 ani de medicul Ionuţ Leahu, au devenit Regina Maria Dental Clinics după un proces de rebranding Mişcarea pe piaţa stomatologică vine la un an de la preluarea a 51% din acţiunile clinicilor stomatologice de către reţeaua de sănătate Regina Maria  În total, sunt 19 clinici stomatologice, iar reţeaua se extinde şi sub noul acţionar majoritar.

„Eu sunt efemer, este o evolu­ţie a unui brand“, spune medicul Ionuţ Leahu referitor la strategia de rebranding prin care clinicile create în jurul numelui său în ulti­mii 14 ani devin Regina Maria Dental Clinics şi preiau astfel numele noului acţionar majoritar, reţeaua Regi­na Maria. Medicul fondator Leahu rămâne la „cârma“ reţelei pe care a crescut-o până acum, inclusiv ca CEO, având şi 49% din acţiuni. Ce planuri de extindere are?

„Am considerat că nu putem să mai legăm reţeaua de clinici stomatologice de numele meu. Am vrut să arăt foarte clar că nu mai este doar doctor Leahu, un cabinet, o clinică stomatologică sau o reţea. Suntem o instituţie care este alături de tine de la primul dinte toată viaţa ta. Eu sunt efemer. Mai bine fac acum construcţia de brand nou decât să aştept să am eu 65-70 de ani şi să-mi pun problema că nu am reuşit să creez un brand care să nu mai fie legat de o persoană“, a povestit medicul Ionuţ Leahu, CEO al Regina Maria Dental Clinics, la emisiunea ZF Private Health.

Mutarea vine la un an de la intrarea în acţionariat a reţelei Regina Maria, în iunie 2023, fiind prima achiziţie a operatorului medical în zona stoma­tologiei. De asemenea, a fost prima achi­ziţie în care reţeaua Regina Maria nu a preluat pachetul integral de acţiuni

Amprenta clinicilor dentare Regina Maria Dental Clinics cuprinde 19 unităţi în ţară, în 13 oraşe, având astfel cea mai extinsă prezenţă din piaţa de profil.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat în 2022, cel mai recent an pentru care există date publice, venituri cumulate de 132 milioane lei, în creştere cu 31% faţă de anul 2021. Pentru anul 2023, Clinicile Dentare Dr. Leahu aveau ca obiectiv creşterea afacerii cu 10%, din informaţiile oferite anterior, ceea ce ar duce businessul la aproape 150 mil. lei anul trecut, din estimările ZF.

„În 14 ani am văzut un pic peste 150.000 de oameni, dar Regina Maria, în zona medicală, a văzut 6,5 milioane de oameni, deci mai bine de o treime din populaţia României deja a trecut printr-o clinică Regina Maria, un spital, a interacţionat cu medic Regina Maria. Provocarea pentru mine a fost să îi conving pe toţi colegii mei, medici din reţeaua Regina Maria, cât de important este să ne uităm nu doar la inimă, la diabet, nu doar ginecologic. Iar contactul vizual când vorbeşti cu un om este şi dantura“, a mai precizat Ionuţ Leahu.

El a completat că în perioada pandemiei pacienţii care veneau în urgenţe la clinicile Dr. Leahu aveau şi alte probleme de sănătate, moment în care a văzut nevoia de a integra sănătatea orală în cea generală, cele două fiind dependente una de cealaltă.

„Noi, ca stomatologi, descoperim frecvent diabet, colesterol mărit, chiar cancer, adică o multitudine de probleme pe care românii le duc pe picioare. Dacă ai diabet şi boală parodontală netratată, riscul de moarte prematură creşte cu 400%, deci este de patru ori mai des să se întâmple ceva fatal din această combinaţie fatidică“, a mai spus specialistul.

Dezvoltarea stomatologiei în România nu s-a făcut la nivel integrat, în grupuri, spre deosebire de piaţa medicală generalistă. Doar în rândul companiilor cu vânzări mai mari s-a văzut o încercare de consolidare, iar operatorii au deschis mai multe clinici în oraşe importante din ţară.

„Avem 19 clinici, suntem deja în amenajări pentru că sunt două proiecte mari care se vor lansa în curând, poate chiar anul acesta, unde ne-au întrebat dacă venim şi noi la etajul 1. Împreună (cu reţeaua Regina Maria - n.red.) avem conceptul de Dental Hospital, în care noi avem ambulatoriu de stomatologie, săli de operaţii de stomatologie. Putem să facem operaţii încrucişate, în care lucrăm pe mai multe părţi ale corpului deodată. Deci se naşte o medicină la care eu doar am visat“, a adăugat medicul Ionuţ Leahu.

Amprenta Regina Maria Dental Clinics cuprinde 19 clinici în 13 oraşe din ţară.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria