ZF Private health

ZF Private Health. Teodora Nuţuloiu, managerul VitaPlus din Dolj: Vom mai deschide încă trei noi clinici, două în Craiova şi una în mediul rural, la Dăbuleni

14.06.2024, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Compania a pariat pe un spital în Craiova cu 13 paturi pe spitalizare de zi şi a ajuns la mai multe clinici în mediul rural  Medicii au anumite zile din săptămână când merg în deplasare în clinicile din mediul rural.

VitaPlus Medclin din Craio­va, un business medical controlat de medicul Irina Enăchescu şi IT-istul Dragoş Enăchescu, ce include un spital şi o policlinică în Craiova, dar şi mai multe centre medicale în mediul rural, a ajuns anul trecut la afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

„Anul a început cu succes dato­rită investiţiilor pe care le-am făcut în 2023, iar acum practic se consolidează acele investiţii. Avem 20 de clinici care funcţionează încă de anul trecut, iar până la jumătatea acestui an, adică până la finalul lunii iunie, vom mai deschide încă trei noi clinici. Discu­tăm în momentul de faţă pentru două clinici în Craiova şi una în mediul rural, la Dăbuleni“, a spus Teodora Nuţu­loiu, managerul VitaPlus Medclin, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

După dezvoltarea spitalului, com­pania s-a concentrat pe deschide­rea de noi clinici în toate cartierele din Craiova, dar şi în sate şi comune din judeţul Dolj şi Olt. A deschis astfel de centre în sate şi comune precum Daneţi, Palilula, Bucovăţ, Ţuglui, Bratovoieşti din judeţul Dolj, dar şi o clinică în Caracal, judeţul Olt. Compania oferă si servicii medicale în contract cu Casa.

„Investim mult în aparatură, în dotarea clinicilor cu ecografe, absolut tot ce este necesar într-o clinică. (...) Pen­tru finalul anului 2024 preconi­zăm o creştere cu 15% datorită inves­tiţiilor mari, datorită medicilor noi pe care i-am adus. Toate acestea contri­buie la creşterea cifrei de afaceri“. Ea spune că provocarea este că a crescut cu până la 40% preţul la echipamente medicale, iar preţurile pe partea de consultaţii şi pe partea de decontare primită de la Casa de Sănătate au stagnat de la nivelul anului 2000.

În prezent, compania lucrează cu 110 medici, dintre care 91 sunt în con­tract cu Casa de Sănătate. Cele mai solicitate servicii sunt pe cardiologie, endocrinologie, ginecologie şi mai nou pe oftalmologie. Medicii care sunt stabiliţi în Craio­va fac naveta către zona rurală, către comune şi sate. Fac naveta cu maşinile clinicii sau cu maşi­na perso­nală, dar este o navetă între localităţi care sunt re­lativ aproape (la 30-40 de kilometri de Craiova).

„Medicii au anumite zile din săptămână când merg în deplasare în clinicile din mediul rural. Practic, pacienţii sunt programaţi în clinicile noastre din rural. Se întorc la finalizarea numărului de consultaţii care sunt programate în clinica respectivă. Încercăm să mergem în cât mai multe comune, dar trebuie totuşi gradual ca să putem să şi consolidăm ceea ce deschidem“. Ea spune că a încercat ca în toate clinicile din mediul rural toate specialităţile să fie accesate pe baza biletului de trimitere.

Compania a deschis în 2015 o policlinică, Centrul Medical Parc din Craiova, iar în 2017 spitalul privat Independenţa, pe care l-a dezvoltat pe baza accesării fondurilor europene. Ulterior, compania a deschis mai multe clinici în mediul rural.

„Fiecare provider de servicii medicale se adresează unei anumite pieţe şi unei anumite categorii sociale. Putem spune că noi ne adresăm unei categorii sociale de mijloc şi atunci practic nu ne intersectăm foarte tare cu alţi jucători. Fiecare este cu bucăţica lui şi este loc în piaţă pentru toată lumea“.

Compania, unde sunt acţionari Irina Enăchescu (80%) şi Dragoş Enăchescu (20%), a început business-ul cu 8 angajaţi şi a ajuns la peste 100 de angajaţi, potrivit mfinante.ro. De la 500 de pacienţi pe lună a ajuns la peste 20.000 de pacienţi pe lună în clinici şi în spital, potrivit ultimelor date.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria