Business Hi-Tech

Britanicii de la Eleco au cumpărat două firme din România cu un business cumulat de 1,2 mil. euro

Britanicii de la Eleco au cumpărat două firme din...

Autor: Ioana Nita

24.04.2024, 13:00 120

Eleco plc, un furnizor specializat de software listat pe piaţa Alternative Investment Market a London Stock Exchange, a achi­ziţionat compania de software Vertical Digital SRL şi firma de recrutare IT Sons of Coding din Oradea pentru suma totală de 1,55 milioane de euro.

Cele două companii au fost cumpărate pentru o sumă iniţială de 1,3 milioane de euro şi earn-out (valoare contingentă) de 250.000 de euro. Împreună, cele două firme au o experienţă dovedită în furnizarea de soluţii de dezvoltare software, consultanţă tehnică şi perfecţionare pentru o serie de clienţi europeni, printre care companii multinaţionale ca Lufthansa Technik, PwC, VW Financial Services şi Zoopla.

Înainte de realizarea tranzacţiei, firma Vertical Digital SRL era deţinută în proporţie de 100% de Alexandru Dan Pop, iar în cadrul firmei Sons of Coding era unic acţionar Alexandru Gheboianu. Amândoi se vor alătura alătura companiei britanice.

Cumulat, cifra de afaceri a celor două companii, Vertical Digital SRL şi Sons of Coding SRL, s-a situat la peste 5,8 milioane lei (1,2 mil. de euro) în 2023, iar profitul net total a fost de puţin peste un milion de lei (215.000 de euro), conform informaţiilor disponibile la Minis­terul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO