Business Hi-Tech

Start-up-ul Telerenta, platformă pentru închirierea de echipamente electronice, adaugă noi categorii de produse în portofoliu, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. „Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”

 Mădălin Ilie, CEO al Telerenta.

Mădălin Ilie, CEO al Telerenta.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.04.2024, 13:44 43

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează o platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici, şi, de la finalul anului trecut, şi companiilor, extinde gama de produse, adăugând în portofoliu noi categorii, precum foto – video, electrocasnice, noi modele de televizoare şi echipamente audio, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii companiei. Diversificarea portofoliului de produse face parte din strategia de dezvoltare de anul acesta care presupune închirierea a peste 10.000 de produse până la finalul anului.

„Diversificarea portofoliului de produse vine ca o evoluţie firească a platformei şi se înscrie în misiunea Telerenta, aceea de a face accesibilă tehnologia în rândul unui număr cât mai mare de oameni, dar într-un mod responsabil, cu accent pe sustenabilitate şi economie circulară. Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”, a spus Mădălin Ilie, CEO al Telerenta.

El a adăugat că această decizie vine în întâmpinarea cererii din partea clienţilor care au arătat interes faţă de echipamentele destinate utilizării în case, precum espressoare şi aspiratoare.

„De asemenea, o alta zonă de interes este cea de foto-video. Având în vedere apropierea sezonului vacanţelor, creşte interesul românilor în a accesa aparatură profesională. Iar acum îşi pot închiria pe toată perioada verii recuzita perfectă pentru vacanţă: aparate foto, drone, camere de acţiune”.

În 2024, Telerenta şi-a bugetat investiţii de aproximativ 3 milioane de euro, care vor fi direcţionate către dezvoltarea platformei, către îmbunătăţirea experienţei de utilizare, către introducerea de noi produse în portofoliu, către extinderea internaţională, în stocuri de produse şi marketing, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Telerenta, parte din grupul american de investiţii NCH (New Century Holdings), permite utilizatorilor individuali şi companiilor să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 24 de luni. Serviciul oferit de Telerenta are acoperire naţională, iar produsele închiriate pot fi livrate gratuit, oriunde în România. Costurile de închiriere pornesc de la 29,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni.

„De asemenea, Telerenta pune la dispoziţia persoanelor fizice şi companiilor serviciul RentBox care permite închirierea imediată şi ridicarea instant de echipamente electronice. Telerenta va avea, în următoarea perioadă, 20 de automate RentBox, amplasate în centrele comerciale din marile oraşe din România. În prezent sunt disponibile 14 unităţi de tip vending machine, iar acestea pot fi utilizate şi pe post de lockere, comenzile plasate putând fi ridicate din automatele RentBox, dacă a fost selectată această opţiune în momentul închirierii.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO