Eveniment

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Peste 3.000 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară în 2022

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Peste 3.000 de tone...

Autor: Cosmin Pirv

28.12.2022, 13:44 133

Peste 3.000 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară în acest an, a anunţat miercuri ministrul Mediului Tánczos Barna.

„România nu va deveni groapa de gunoi a Europei: anul acesta au fost oprite peste 3.000 de tone de deşeuri care urmau să intre ilegal în ţară”, a transmis ministrul Mediului.

Conform acestuia, în 2022 a fost pus în funcţiune sistemul de trasabilitate pentru transportul transfrontalier al deşeurilor şi a fost limitat numărul punctelor de trecere a frontierei pentru importul deşeurilor şi al mărfurilor second-hand.

Astfel, a fost asigurată trasabilitatea a 6.360 de tranzacţii asigurând reciclarea cantităţilor de deşeuri urmărite sau verificate.

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 607.000 de lei şi două avertisemnte şi au fost întocmite 9 dosare penale pentru transferuri ilegale de deşeuri.

„România este cu un pas înainte şi reuşim să gândim strategic şi să planificăm, fiind pregătiţi pentru modificările ce vor surveni în momentul aderării României la spaţiul Schengen”, susţine Tánczos Barna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO