ZF 24

Epson: Piaţa de imprimante va înregistra o creştere de până la 10% în 2015, la 89 milioane de dolari

Simona Decuseară, country manager pentru Epson România şi Bulgaria: Utilizatorii tind să cumpere pro­du­se mai scumpe, cu mai multe carac­teristici înglobate, care au un cost de exploa­­tare mai bun.

Simona Decuseară, country manager pentru Epson România şi Bulgaria: Utilizatorii tind să cumpere pro­du­se mai scumpe, cu mai multe carac­teristici înglobate, care au un cost de exploa­­tare mai bun.

Autor: Ioana Nita

14.01.2015, 00:07 404

Românii au început să cumpere echipamente mai scumpe pentru care „cerneala” este mai ieftină, spune Simona Decuseară, country manager pentru Epson România şi Bulgaria.

Valoarea pieţei locale de imprimante va ajunge anul acesta la circa 338 milioane lei (89 milioane dolari), un avans sub 10% faţă de 2014, în timp ce numărul total de unităţi vândute va înregistra o creştere şi mai mică, de până în 5%, conform estimărilor companiei de analiză IDC citate de Simona Decuseară, country manager pentru subsidiarele din Româ­nia şi Bulgaria ale Epson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare din lume. 

„Pentru 2015, estimarea de creştere este sub 10%, de la 83 de milioane dolari în 2014 la 89 de milioane dolari. Mai degrabă va creşte valoarea şi nu numărul de unităţi, care, potrivit IDC, se va situa la 267.000”, a declarat pentru ZF Simona Decuseară.

Ea a explicat că situaţia va fi simi­lară cu cea de anul trecut, dat fiind că utilizatorii aleg să cumpere echipa­mente mai scumpe, dar care au un cost de exploatare mai mic, ceea a dus în 2014 la creşterea pieţei de imprimante, mai mult din punct de vedere valoric, decât cantitativ.

„Ca număr de unităţi pentru anul 2014 se estimează că piaţa de impri­man­te a fost de 263.000, în creştere cu 5% faţă de 2013. Valoric însă, creşterea este de 15%, dacă se confirmă aceste esti­mări”, a precizat ea. Valoarea pieţei de impri­man­te, care se împarte în mod egal între e­chipamentele de imprimare cu cer­neală şi cele cu laser, s-a situat cel mai pro­­babil la 83 milioane dolari în 2014, com­­parativ cu 72 milioane dolari în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO