Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Dumitru Marin a dezvoltat Cabana 365, un proiect antreprenorial în turism, în judeţul Braşov, lângă Bran, cu trei căsuţe individuale pe care urmează să îl extindă anul acesta cu încă cinci unităţi similare

12.07.2024, 00:06 Autor: Alexandra Matei

Cele trei căsuţe au un grad de ocupare de peste 90% şi se adresează în special cuplurilor care caută linişte, relaxare şi intimitate Preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la circa 600-700 de lei.

Dumitru Marin a cumpărat un teren în judeţul Braşov, în apropiere de Bran, unde a construit până acum trei căsuţe individuale sub numele de Cabana 365. În lunile următoare, el va dezvolta proiectul său antreprenorial cu încă cinci căsuţe.

„Cabana 365 îmi doresc să fie un loc în care ofer oaspeţilor maximul de confort. Este un proiect cu căsuţe individuale mici, dar utilate cu tot ceea ce este nevoie. Este un loc în care oamenii se pot simţi ca acasă. Acum avem trei căsuţe, dar lucrăm la încă cinci. În total, în următoarele două luni, vom avea opt căsuţe finalizate”, a spus antreprenorul.

El a reuşit să pună pe picioare acest proiect în turism cu ajutorul unei finanţări de la Banca Transilvania, în valoare de 400.000 de euro. Dumitru Marin a găsit sprijinul necesar pentru a-şi dezvolta proiectul în Stup, hub-ul pe care Banca Transilvania l-a creat pentru a fi alături de antreprenorii aflaţi la început de drum.

Astăzi, cele trei căsuţe au un grad de ocupare de peste 90%, spune fondatorul, iar ele se adresează în special cuplurilor care caută linişte, relaxare şi intimitate.

În locaţie sunt bine primiţi şi copiii, însă ei nu reprezintă un public ţintă pentru business.

Căsuţele sunt dotate cu bucătării complet utilate, astfel că oaspeţii îşi pot pregăti singuri mesele. Preţul pentru o noapte de cazare, după cum spune antreprenorul, porneşte de la circa 600-700 de lei. „Am călătorit în multe ţări şi aşa am descoperit ce înseamnă să fii turist, să ai confort şi să fii relaxat. Asta mi-am dorit şi eu să ofer prin acest proiect.“

În acest moment, circa 30% dintre oaspeţi sunt turişti străini, 25-30% sunt români veniţi din diverse judeţe ale ţării, iar restul sunt oameni din Bucureşti.

După ce vor fi construite şi date în folosinţă şi celelalte cinci căsuţe, Dumitru Marin estimează un grad de ocupare de 50-60% şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 220.000 de euro.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania