Business Hi-Tech

Urmează luni, 13 mai, conferinţa ZF Cybersecurity Trends 2024: speakeri de la Bitdefender, Vodafone, ING, Certsign, Bit Sentinel, BCR discută despre protecţia datelor în era AI

10.05.2024, 00:07 210

 Evenimentul are loc luni, 13 mai şi va aborda şi teme precum impactul e-factura în creşterea riscurilor cibernetice pentru firmele mici sau provocările aduse de tehnologia deepfake în sistemul financiar.

Specialişti reprezentând companii precum Bitdefender, Vodafone sau ING vor dezbate luni, 13 mai, în cadrul ediţiei cu numărul 6 a evenimentului ZF Cybersecurity Trends, care sunt tendinţele care contează în industria de cybersecurity şi care sunt paşii necesari pentru a ne proteja mai bine în faţa atacatorilor.

Cele două incidente cibernetice care au dominat agenda publică la începutul acestui an - atacurile împotriva Camerei Deputaţilor şi a unei companii de IT care lucra cu zeci de spitale - nu fac decât să reconfirme faptul că atacurile cibernetice au o singură dinamică previzibilă - de creştere - astfel că importanţa înţelegerii acestui fenomen şi a măsurilor de protecţie - de la educaţia oamenilor pănâ la achiziţia soluţiilor hardware şi software potrivite devin vitale.

În ediţia cu numărul şase  a evenimentului ZF Cybersecurity Trends Ziarul Financiar îşi propune să discute alături de partenerii săi teme precum: Cât se investeşte în România în cybersecurity? De ce reuşesc atât de multe atacuri de tip ransomware - care sunt greşelile făcute de companii, instituţii, persoane fizice? Este deficitul de competenţe digitale cea mai mare vulnerabilitate a României în faţa atacatorilor cibernetici? Ce fac băncile pentru a se proteja de atacurile cibernetice în 2024? Ce riscuri generează instrumentele bazate pe inteligenţa artificială pentru bănci? Cât de mare este criza de resurse umane din cybersecurity - care sunt rolurile cel mai greu de ocupat şi cât de mare este competiţia pe specialişti? Care sunt cele mai grave greşeli făcute de companii în ceea ce priveşte protecţia datelor?

Printre speakerii participanţi la eveniment se numără: Romeo Milea, Director, Network Deployment & Technology Enterprise Solutions, Vodafone România; Bogdan Botezatu, director de cercetare în ameninţări informatice, Bitdefender; Mihai Filip, CEO, Oves Enterprise; Larisa Găbudeanu, manager departament securitate informatică, BCR; Alin Becheanu, Head of Fraud Monitoring & Prevention, ING Bank România; Andrei Avădănei, CEO, Bit Sentinel; Valentin Necoară, CTO, CertSIGN; Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender; Andrei Ioniţă, Regional Director of Government Affairs and Strategic Accounts, Bitdefender.

Într-o discuţie recentă cu ZF Alin Becheanu, head of fraud monitoring & prevention, ING Bank România spunea că securitatea cibernetică a devenit o responsabilitate comună, iar parteneriatele strategice devin cheia pentru ca societatea să facă faţă ameninţărilor digitale.

„Noi ne dorim să digitalizăm parteneriatul public-privat în zona de autorităţi cu rol de aplicare a legii penale, tocmai pentru a uşura şi componenta aceasta de investigaţii. Şi consider că şi alte industrii e important să înţeleagă că e momentul în care să facă un pas înainte şi să adere la această responsabilitate comună de a-i ajuta pe clienţi. Modul acesta de a folosi mai multe industrii pentru a veni în sprijinul clientului şi al utilizatorului cred că este cheia pe mai departe. Dacă vorbim de un mesaj de tip phishing, am dori să vedem că există mult mai multă implicare şi pe zona aceasta de monitorizare a acestor mesaje pe care le primim - SMS, WhatsApp ş.a.m.d. – din partea altor actori din economie. Aşa cum şi banca face monitorizări. Cred că trebuie găsite formule legale, dacă ele nu există deja, pentru ca ceilalţi actori să facă acelaşi lucru şi să prevină“, a spus Alin Becheanu.

Şi Andrei Avădănei, CEO al companiei de cybersecurity Bit Sentinel, afirma recent într-o discuţie cu ZF că firmele încă nu au „învăţat“ să îşi protejeze proactiv reţelele şi infrastructura cibernetică şi apelează la jucătorii care oferă şi dezvoltă sisteme şi soluţii de cybersecurity abia după ce au avut un incident în zona de securitate cibernetică. „În continuare simţim o o dificultate în a vinde şi a promova serviciile pe care le oferim noi şi asta este datorită faptului că nu au un return of investment evident pentru fiecare companie. Unele companii sunt dispuse sau reprezentanţii acestora sunt dispuşi să-şi asume nişte riscuri mai mari sau mai mici şi implicit şi măsurile pe care le iau în spaţiul de cybersecurity poate nu sunt la nivelul la care ar trebui, adică se încearcă tot timpul o identificare a unei scurtături, să spunem. Adică obiectivul este orientat spre acest target de a bifa cerinţele şi standardele impuse, şi nu neapărat spre cum se pot proteja mai bine. Şi provocarea aceasta mă aştept să rămână în continuare“, a explicat Andrei Avădănei.

 

Speakerii:

Larisa Gâbudeanu, BCR

Andrei Avădănei, Bit Sentinel

Alin Becheanu, ING Bank

Bogdan Botezatu, Bitdefender

Ion Georgescu, Bitdefender

Romeo Milea, Vodafone Romania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO