Companii

Grupul Dr. Max a vândut 3,5 milioane de cutii de medicamente marcă proprie în T1/2024. Cota de piaţă a Dr. Max Pharma în primele trei luni în volume este de 2%.

Grupul Dr. Max a vândut 3,5 milioane de cutii de...

Autor: Georgiana Mihalache

20.05.2024, 00:07 121

Dr. Max Pharma este cel mai nou nume care şi-a făcut loc în ultimele trei luni în clasamentul celor mai mari 20 de companii după volume, cu 3,5 milioane de cutii sub brandul Dr. Max care au ajuns la pacienţii români, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Pentru a avea dimensiunea saltului Dr. Max Pharma în volume, spre comparaţie, primul jucător, Sun Pharma, care are şi fabrica locală Terapia Cluj, a avut 18,2 milioane de cutii de medicamente vândute către pacienţii români în primul trimestru, adică de circa cinci-şase ori mai mult faţă de Dr. Max Pharma. În volumul total de medicamente ajunse la români în primul trimestru din an, brandul propriu al reţelei de farmacii are 2% cotă de piaţă.

Marca proprie include peste 500 de produse în portofoliu, care sunt vândute prin reţeaua de farmacii Dr. Max, cu acoperire naţională. Medicamentele şi produsele farmaceutice sunt aduse din import, dar şi fabricate local, sub private label.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro