Companii

Farmavet, afaceri de 270 mil. lei din medicamente de uz veterinar: „Vrem să extindem capacitatea de producţie“

Farmavet, afaceri de 270 mil. lei din medicamente de uz...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2024, 00:07 204

Grupul Farmavet, care produce medicamente pentru animale, dar şi alte produse (nutreţuri, dezinfectanţi) în trei fabrici, în acţionariatul căruia a intrat în 2019 un fond de investiţii al Băncii de Export-Import din China, are în plan să crească capacitatea de producţie pentru produsele de uz veterinar, pe care le vinde inclusiv prin propria reţea de peste 200 de farmacii veterinare.

„Pe termen scurt, 2024-2025, ne dorim să creştem capacitatea de producţie a grupului, pentru fiecare din cele trei categorii – vaccinuri, produse farmaceutice şi nutreţuri. Pe termen lung accentul va fi pus pe creşterea capacităţilor de cercetare-dezvoltare şi extinderea portofoliului de produse“, au transmis oficialii companiei Farmavet către ZF. 

Farmavet are un portofoliu de peste 3.000 de produse de uz veterinar, dar şi o reţea proprie de distribuţie, cu peste 200 de farmacii veterinare la nivel naţional sub brandul Veterra.

Datele publice arată că Farmavet SA,  cea mai mare firmă din grup, a avut afaceri de  circa 269 mil. lei în 2022, în creştere cu 13% faţă de anul anterior. Firma este deţinută cu 79,7% de Gardenica Limited.

Producţia este acoperită de Pasteur Filiala Filipeşti (cu două  unităţi de productie, în Filipeştii de Pădure -judeţul Prahova şi în Bucureşti) şi FNC Nutriţie Pietroiu (unitate de producţie nutreţuri combinate la Borcea-judeţul Călăraşi), iar distribuţia şi lanţul de farmacii Veterra sunt acoperite de compania Farmavet SA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO