Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ediţia a XVI-a Fidelis, cea mai mare de până acum, listată oficial de marţi la Bursa de Valori Bucureşti

Bursă. Ediţia a XVI-a Fidelis, cea mai mare de până...

Autor: Eduard Ivanovici

24.04.2024, 00:06 1240

19.000 de ordine plasate Dobânzi de 4% până la 7% BT Capital Partners a fost lead manager şi intermediar.

Ministerul Finanţelor a atras 1,27 miliarde lei, respectiv 383,6 mili­oane euro (în total aproape 3,2 mld. lei/641 mil. euro) prin a doua ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (Fidelis) derulată în acest an prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti. Emisiunea a debutat la BVB ieri, 23 aprilie, preţul titlurilor urmând să depindă de raportul dintre cerere şi ofertă.

„Cea mai recentă emisiune Fidelis stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte investiţiile în titluri de stat, fiind doborâte trei recorduri impor­tante: cea mai mare sumă investită, cel mai mare număr de investitori-do­natori şi cea mai mare sumă investită de aceştia. (...) În ceea ce pri­veşte tranşa pentru donatori-investi­tori, de fiecare dată când credem că nu ne mai pot surprinde, vin şi ne demonstrează că ne pot depăşi orice aşteptare: peste 9.000 de vieţi salvate în primele patru luni ale anului“, a de­clarat Marcel Boloş, ministrul finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO