Burse - Fonduri mutuale

Românii au pus la păstrare 436 mil. lei în fonduri mutuale în luna mai, cel mai ridicat nivel din ianuarie

Românii au pus la păstrare 436 mil. lei în fonduri...

Autor: Ioana Tudor

27.06.2014, 20:02 396

Fondurile mutuale locale şi străine au atras subscrieri nete de 436 milioane de lei de la investitori în luna mai, peste volumele din primele patru luni ale anului, când media lunară a subscrierilor nete făcute de investitori a fost de 352 milioane de lei, potrivit datelor lunare emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România.

Fondurile mutuale locale au avut cea mai mare contribuţie la totalul subscrierilor, in­trările din luna mai depăşind 391 de mi­lioane lei, valoare mai mare decât media lunară în­re­gistrată anul trecut, de 245 de milioane lei. Cele mai mari sume au fost atrase de fon­du­rile din categoria „altele“ (258 mil. lei), re­pre­zentate în principal de fonduri puţin ris­can­te, cu plasamente în principal în titluri de tre­zorerie şi obligaţiuni, precum şi de fon­du­rile de obligaţiuni (152,4 mil. lei), în timp ce fon­durile diversificate şi cele de acţiuni s-au pla­sat la coada clasa­mentului, cu subscrieri ne­te de 2,6 milioane de lei, respectiv 28,4 milioane de lei.

Singurul fond monetar, ERSTE Money Market RON, a avut retrageri nete în luna mai de 6,2 mil. lei, în contextul dobânzilor foarte mici la depozite pe termen scurt.

Erste Bond Flexible RON, administrat de societatea Erste Asset Management şi cel mai mare fond mutual, cu active de 6,222 miliarde de lei, a atras 188,7 milioane de lei de la investitori în luna mai, sumă care îl plasează pe prima poziţie în rândul celor mai bine vândute fonduri mutuale. Sume con­si­de­rabile au intrat şi în conturile fondurilor BRD Simfonia 1, administrat de BRD Asset Ma­nagement, (170,1 mil. lei), Erste Bond Fle­xible România EUR (101,4 mil. lei), BRD Euro Fond (94,5 mil. lei), Raiffeisen Euro (78 mil. lei) şi BT Obligaţiuni (66,5 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO