Retail&Agrobusiness

Restaurantul Diplomat din nordul Capitalei şi-a bugetat afaceri de 16 mil. lei. “Avem oaspeţi oameni de afaceri şi antreprenori”

Restaurantul Diplomat din nordul Capitalei şi-a bugetat...

Autor: Cristina Roşca

25.04.2024, 11:32 158

Încasările provin atât din restaurantul propriu-zis, care operează în regim a la carte, cât şi din zona de evenimente corporate ori private.

Restaurantul Diplomat, aflat în zona de nord a Capitalei, şi-a bugetat pentru acest an încasări de 15,5-16 milioane de lei, cu 10-15% mai mari decât în 2023. Avansul vine după un an în care vânzările au rămas relativ stabile, la circa 14 milioane de lei, arată datele oferite de companie şi cele publice.

Încasările provin atât din restaurantul propriu-zis, care operează în regim a la carte, cât şi din zona de evenimente corporate ori private.

“Estimăm că vom încheia anul acesta cu vânzări de aproximativ 15,5-16 milioane de lei, depăşind, astfel, valoarea inflaţiei (preconizată a coborî spre sau chiar sub 5% până la finalul anului, potrivit BNR - n.red.)”, spune Mihai Troneci, administratorul restaurantului.

Spre comparaţie, în 2023, la final de an, inflaţia s-a situat circa 7%, în timp ce cifra de afaceri a companiei care operează businessul HoReCa, respectiv Hotpoint Network SRL, a rămas relativ constantă. În termeni de vânzări, 2022 şi 2023 au fost cei mai buni pentru restaurantul Diplomat.

“Anul 2023 a fost unul activ, pentru noi, am organizat constant atât evenimente proprii - brunch-uri şi seri de degustare -, cât şi întâlniri şi lansări ale clienţilor noştri, persoane juridice”, spune Troneci, care nu oferă însă o pondere a acestui segment în total încasări.

El adaugă însă că ţinta pentru acest an o reprezintă creşterea numărului de clienţi pe segmentul à la carte, atât pentru prânz, cât şi pentru cină.

“În prezent, avem o comunitate solidă de oaspeţi, inclusiv oameni de afaceri şi antreprenori, atât români, cât şi expaţi, care ne trec pragul constant pentru întâlniri de afaceri sau pentru momente speciale alături de familie. Pentru următoarele 9-12 luni, ne propunem să atragem mai multă atenţie din partea oaspeţilor români.”
În primele trei luni ale anului 2024, restaurantul a înregistrat o creştere cu aproximativ 12% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În vara acestui an, localul o să treacă printr-un proces de remodelare.

“Pe partea de investiţii, preconizăm că vom aloca în jur de 1 milion de lei, pentru reamenajarea restaurantului, care va avea loc în vară, când oaspeţii aleg să îşi petreacă timpul pe terasa noastră generoasă”, a completat Mihai Troneci.

Restaurantul are o istorie de circa un secol. În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior şi Alexandru Marghiloman au înfiinţat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic Bucureşti. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat.

Compania Hotpoint Network care operează restaurantul este deţinută, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de Chandler Media SRL, în spatele căreia se află Sandra Enciu, care e acţionar în multiple firme.

Restaurantul a făcut anterior parte din Clubul Diplomatic de la aceeaşi adresă. Acum sunt operate separat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO