Companii

Tobias Matter, Bosch: În România avem acum principalul hub dedicat AI, avem aici una dintre cele mai mari echipe din Europa

Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj: În centrul de R&D avem 1.700 de oameni în acest moment, iar anul trecut am crescut cu circa 200-300 de noi angajaţi.

Autor: Bogdan Alecu

24.04.2024, 11:00 69

Bosch a recrutat în 2023 peste 200 de noi ingineri pentru centrul de R&D din România şi continuă să atragă proiecte prin care specialiştii români lucrează la computere care vor controla viitoarele maşini autonome. În total, în birourile din Cluj, Bucureşti şi Sibiu deja sunt 1.700 de ingineri care lucrează la sistemele viitorului.

Europa de Est devine un hub de cercetare şi dezvoltare pentru Bosch, care a continuat să recruteze ingineri pentru birourile sale din România şi a finalizat deja o investiţie de 21 mil. euro într-o nouă clădire de birouri pentru specialiştii companiei.

„Cluj, alături de Budapesta şi Sofia fac parte dintr-un cluster est-european şi avem mai multe proiexte comune. Iar cu acest cluster, suntem a doua cea mai mare zonă de inginerie din Bosch şi avem multe proiecte comune. Este o mişcare strategică pentru a transforma Europa de Est într-unul dintre cele mai mari centre de inginerie pentru Bosch la nivel mondial“, a spus Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO