Eveniment

LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a anunţat marţi noapte rezultate record, profitul net crescând cu 30%, la 8,48 miliarde de euro. Vânzările grupului, care deţine mărci precum Louis Vuitton, Dior şi Tiffany, au crescut cu 15% faţă de anul trecut, la 42,2 mld. euro

LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a anunţat...

Autor: Ştefan Stan

26.07.2023, 00:32 893

LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a declarat marţi că a avut un prim semestru excelent, profitul net crescând cu 30%, la 8,48 miliarde de euro (9,34 miliarde de dolari), datorită creşterii puternice din Asia şi Europa.

Vânzările grupului, ale cărui mărci includ Louis Vuitton, Dior şi Tiffany, au crescut cu 15% în perioada ianuarie-iunie faţă de anul trecut, ajungând la 42,2 miliarde de euro.

Toate liniile de afaceri au înregistrat vânzări în creştere, cu excepţia vinurilor şi băuturilor spirtoase, care au scăzut cu patru procente.

"LVMH a obţinut rezultate remarcabile în timpul unei perioade de şase luni de incertitudine economică şi geopolitică continuă", a declarat directorul executiv Bernard Arnault.

Arnault a spus că grupul este încrezător şi optimist în ceea ce priveşte a doua jumătate a acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO