ZF 24

Eşec la Oltchim: administratorii judiciari n-au reuşit să atragă cumpărători nici în a doua licitaţie

Gheorghe Piperea, numit în urmă cu un an şi jumătate administrator judiciar la Oltchim, nu a reuşit până în prezent să aducă pe profit compania sau să găsească vreun cumpărător

Gheorghe Piperea, numit în urmă cu un an şi jumătate administrator judiciar la Oltchim, nu a reuşit până în prezent să aducă pe profit compania sau să găsească vreun cumpărător

Autor: Adrian Cojocar

10.06.2014, 00:00 621

Consorţiul format din Rominsolv, companie reprezentată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring nu a reuşit să atragă vreun cumpărător pentru activele viabile ale Oltchim până la expirarea termenului de depunere a ofertelor angajante, care a fost vineri 6 iunie.

Totodată, surse din cadrul Olt­chim spun că socie­tatea se află în continuare pe pierdere, contrazicând spu­se­le premierului Vic­tor Ponta, care a declarat la sfâr­şitul săpt­ă­mâ­nii trecute că Oltchim nu mai are pier­deri şi este eligibilă pentru credi­tare.

WikiZF: Profilul companiei Oltchim S.A.

Este a doua tentativă de anul acesta a administratorilor judiciari de vânzare a Oltchim care se soldează cu un eşec în ciuda declaraţiilor din partea acestora şi a reprezentanţilor Ministerului Eco­no­mică că există interes major pentru com­panie.

Până în momentul de faţă cinci investitori au plătit câte 20.000 de euro plus TVA pentru a cumpăra caietul de sarcini al Oltchim, însă informaţiile din caietul de sarcini şi modul cum a fost pregătită oferta nu au fost destul de atractive pentru a convinge măcar un investitor să depună ofertă angajantă pentru Oltchim.

„La expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV“, au anunţat adminis­tratorii judiciari printr-un comunicat. În luna decembrie a anului trecut Mi­nis­terul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO