ZF Transilvania

Primăria Oradea a accesat un proiect european de peste 18 mil. lei pentru reabilitarea Liceului de Arte

Primăria Oradea a accesat un proiect european de peste...

Autor: Laurentiu Cotu

22.04.2024, 17:53 57

Primăria Oradea a accesat un proiect european de 18,1 mil. lei (3,6 mil. euro), prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027, pentru reabilitarea Liceului de Arte, de pe str. Parcul Petofi Sandor, nr. 26. Reabilitarea Liceului de Arte prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 este al patrulea proiect aprobat după Liceul Teoretic German F. Schiller, Şcoala Gimnazială Juhasz Gyula şi Grădiniţa nr. 45, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. De asemenea prin PNRR au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a 26 de unităţi de învăţământ în valoare de 78 milioane de euro, precum şi un proiect de 15 milioane de euro de dotare cu materiale didactice, mobilier şi echipamente IT a tuturor şcolilor, grădiniţelor şi liceelor din Oradea.

’’Prin implementarea proiectului se doreşte creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţia de unităţi de învăţământ. Astfel, se propune ca această clădire să aibă spaţii moderne, curate şi multifuncţionale, iar exteriorul degradat să fie curăţat şi reabilitat. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 24 luni de la semnarea contractului de lucrări’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO