Bănci și Asigurări

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi pusa in aplicare de la 1 iulie

17.05.2010, 11:16 148

Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea fiemisa in luna iulie, demers conditionat insa de semnareacontractului de reasigurare, a declarat, luni, Radu Mustatea,membru in Consiliul de Administratie al Pool-ului de Asigurareimpotriva Dezastrelor (PAID), informeaza Mediafax Business.

"Este posibil ca PAID sa emita prima polita in luna iulie,probabil cu 1 iulie. Totusi, emiterea primei polite esteconditionata de incheierea contractului de reasigurare, care deja afost creionat in linii mari", a spus Mustatea, care este directorulgeneral al Astra Asigurari.

PAID a inceput discutiile cu brokerii de reasigurare Willis,AON, Guy Carpenter, Stellar Re si RFIB. Ultimul s-a retras de lanegocieri.

Societatea care va emite politele de asigurare obligatorie alocuintei a fost infiintata in septembrie 2009, cand 13 asiguratoriau semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora lacapitalul social al asiguratorului fiind de 4,545 milioane de euro(19,34 milioane lei).

Cu o participatie de 15% s-au inscris Astra, Clal Romania siGroupama Asigurari. ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig,City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans),Generali si Grawe Romania s-au inregistrat, fiecare, cu oparticipatie de 5,5%. Mai multe despre legea asigurarii obligatorii alocuintei cititi pe www.mediafax.biz.