Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile NuScale, compania americană care vrea să dezvolte reactoare de mici dimensiuni la Doiceşti în Dâmboviţa, au plus 232% pe Wall Street anul acesta. De ce?

Acţiunile NuScale, compania americană care vrea să...

Autor: Tibi Oprea

03.07.2024, 07:21 427

În ciuda sprijinului acordat de guvernul SUA şi a parteneriatelor promiţătoare, NuScale se confruntă cu o concurenţă acerbă În T1/2024, NuScale a înregistrat o pierdere netă de 48,1 milioane de dolari şi cu o poziţie financiară solidă.

Acţiunile NuScale Power Corp. (simbol bursier SMR), companie americană care proiectează reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni (SMR), s-au apreciat cu 232% de la începutul acestui an pe Bursa de la New York pe fondul noilor anunţuri de parteneriate strategice şi a perspectivelor optimiste pentru industrie şi tehnologia dezvoltată.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Inveting.com, NuScale şi-a majorat de circa 3,3 ori valoarea bursieră în prima jumătate a acestui an, de la circa 800 mil. dolari la 2,66 mld. dolari în prezent. NuScale lucrează cu Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, la Doiceşti pentru a dezvolta un reactor SMR.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro