Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Agroland Business System cheamă acţionarii să voteze achiziţia unor echipamente, credite şi suplimentări de credite în valoare de 11 mil. euro

Bursă. Agroland Business System cheamă acţionarii să...

Autor: Eduard Ivanovici

17.06.2024, 18:31 203

Grupul antreprenorial Agroland Business System (simbol bursier AG), care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, a completat luni ordinea de zi pentru adunarea generală extraordinară a acţionarilor din data de 1 iulie, ca urmare a cererii realizate de acţionarul majoritar şi CEO-ul Horia Cardoş.

Primul punct de pe ordinea de zi vizează cumpărarea a două echipamente pentru platforma avicolă de la Mihăileşti, în judeţul Giurgiu, în schimbul sumei de 3,8 milioane de euro. Pentru achiziţie, compania ţinteşte o contractare a unei facilităţi de credit la termen, în sumă maximă de 3,25 milioane de lei.

Urmează o facilitate de credit de maximum 850.000 de euro şi încă una de 1 milion de euro în scopul finanţării construcţiei unui depozit în cadrul platformei FNC Işalniţa din judeţul Dolj. Pe punctul cinci se află aprobarea suplimentării unei facilităţi de credit cu 11 milioane de lei (2,2 milioane de euro), adică de la 4 milioane la 11 milioane.

Operaţiunea s-ar realiza „în scopul refinanţării unor facilităţi de credit existente şi în vederea finanţării activităţii curente, prelungirii valabilităţii, menţinerea / constituirea unor garanţii asupra imobilului de la platforma avicolă de la Mihăileşti aferente obligaţiilor născute din facilitatea de credit şi dlui. Horia-Dan Cardoş de a negocia condiţiile de contractuale”, reiese din convocator.

În total, achiziţia, creditele şi suplimentarea de credit însumează 11,1 milioane de euro.

Agroland a încheiat T1/2024 cu venituri din exploatare de 74,5 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit net de 2,2 milioane, plus 62%, conform datelor de la BVB.

Evaluată la 133 de milioane de lei, compania afişează o creştere de aproape 20% pe acţiuni în ultimele 12 luni.