Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cei mai fericiţi investitori de la începutul anului sunt cei care au mizat pe acţiuni Digi, Sphera, Banca Transilvania. La polul opus, Fondul Proprietatea şi One United. Opt companii au avut creşteri peste randamentul BET de 14,7%

Bursă. Cei mai fericiţi investitori de la începutul...

Autor: Tibi Oprea

08.06.2024, 09:52 9057

„Luna aceasta şi luna viitoare vor fi zile cu valori importante ale dividendeor“.

Acţiunile celor mai tranzacţionate 20 de companii de la Bursa de Valori Bucureşti au livrat randamente de la minus 10,9% la plus 52,3% în primele cinci luni din 2024. Spre comparaţie, indicele principal BET din care fac parte a înregistrat o creştere de 14,7%, în timp ce randamentul cu tot cu dividende a fost de 18%, conform datelor agregate de ZF de la BVB.

„Perspectivele sunt clar determinate şi de evoluţia în general a pieţei, să nu uităm că evoluţia bursei ar putea fi determinată de contextul internaţional. Pe de altă parte, avem raportările pe primul semestru undeva la începutul lunii iulie şi toată luna august, care de asemenea pot avea efecte asupra preţurilor acţiunilor. Până la acest moment, pare un trend pozitiv. Toţi indicii bursieri sunt pe un trend pozitiv şi nu sunt semne că piaţa ar coborî pe un trend de aşteptare sau că s-ar inversa trendul actual. Este clar că există un apetit din partea investitorilor pentru investiţiile în acţiuni în această perioadă, mai ales că săptămâna aceasta vor începe să intre dividendele“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, pentru ZF.

Cele mai bune randamente, peste cel livrat de BET, le-au avut Digi Communications (52,3%), Sphera Franchise Group (35%), Banca Transilvania (31,5%), MedLife (27,6%), Aquila Part Prod (25%), OMV Petrom (22,3%), Electrica (19%), Transgaz (18,8%).

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro