Business Internaţional

MEGA: Cum trolează Viktor Orban Uniunea Europeană. Cel mai nou slogan ia peste picior UE şi este copiat după discursul lui Donald Trump: Make Europe Great Again

MEGA: Cum trolează Viktor Orban Uniunea Europeană. Cel...

Autor: Iulian Tenchiu

19.06.2024, 12:48 105

Guvernul ungar va prelua preşedinţia Uniunii Europene abia la 1 iulie, însă premierul Viktor Orban a avut grijă ca până atunci să provoace deja discordie şi furie în rânduul unor membri ai UE, după ce a ales ca slogan pentru ţară:  "Make Europe Great Again", scrie Bloomberg.

Fraza, o aluzie la formula de campanie a fostului preşedinte american şi prieten al lui Orban, Donald Trump, a fost dezvăluită de Janos Boka, ministrul ungar al Afacerilor Europene, într-o conferinţă de presă.

 Întrebat despre această alegere, Boka a declarat că obiectivul cabinetului este de a avea o „preşedinţie activă” pentru a doua jumătate a anului.

În cadrul UE, Orban s-a catalogat drept un disident. El a menţinut legăturile cu preşedintele Vladimir Putin de la invazia Rusiei în Ucraina şi s-a opus prin veto sau a blocat sancţiunile planificate împotriva acestei ţări.

Comisia Europeană a blocat fonduri de miliarde de euro pentru Ungaria din cauza problemelor legate de statul de drept şi de corupţie.

Ungaria intenţionează să se concentreze în mandatul său  pe consolidarea competitivităţii, a apărării, a cooperării energetice la graniţă, pe încheierea de acorduri de parteneriat în domeniul migraţiei şi pe realizarea unei politici de expansiune în Balcanii de Vest.