Business Internaţional

Războiul comercial dintre SUA şi China se intensifică. Secretarul Comerţului american: „Din punct de vedere tehnologic sunt cu ani de zile în spate”

Războiul comercial dintre SUA şi China se intensifică....

Autor: Valeriu Dănilă

22.04.2024, 17:25 351

Secretarul Comerţului Gina Raimondo a declarat că tehnologia Huawei nu este impresionantă pe cât este prezentată şi că SUA încă are un avans în domenii critice, scrie CNBC.

„Din punct de vedere tehnologic sunt cu ani de zile în spate. Avem cei mai performanţi semiconductori din lume”, a arătat aceasta.

Compania Huawei a lansat în luna august a anului trecut un model de telefon, Huawei Mate 60 Pro, care foloseşte un cip 5G, în pofida sancţiunilor americane impuse în 2022.

Conform unui oficial al Departamentului Comerţului, SMIC, un partener al Huawei, este „posibil” să fi încălcat regimul de sancţiuni american oferind tehnologie de ultimă generaţie către Huawei.

De la lansarea Huawei Mate 60 Pro regimul de sancţiuni a fost întărit de administraţia americană.

„Vrem să avem relaţii comerciale cu China pe marea majoritate a bunurilor şi serviciilor, cu excepţia celor care afectează securitatea naţională”, a explicat Gina Raimondo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO