Companii

Antreprenori locali. Anul şi miliardul în plus. Grupul Fildas-Catena, controlat de Anca Vlad, a ajuns la 14 mld. lei afaceri cumulate din distribuţie şi farmacii în 2023, plus 14%

Grupul Fildas-Catena este un grup construit în ultimele trei decenii de antreprenoarea Anca Vlad şi se numără printre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România.

Grupul Fildas-Catena este un grup construit în ultimele trei decenii de antreprenoarea Anca Vlad şi se numără printre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România.

Autor: Georgiana Mihalache

22.05.2024, 10:30 132

La finalul lui 2023, reţeaua de farmacii Catena, liderul de piaţă din retailul farma, număra 929 de unităţi Businessurile din distribuţie şi retailul de medicamente din grup au adăugat circa 1 mld. lei fiecare de la un an la altul la nivel de cifră de afaceri  Cum vede cel mai mare grup farmaceutic local anul 2024 şi în ce investeşte?

Grupul Fildas-Catena, cel mai mare jucător din piaţa farmaceutică, pus pe piaţă de antreprenoarea Anca Vlad în urmă cu trei dece­nii, a ajuns la afaceri de 14 miliarde de lei cumulat – farmacii şi distribuţie de medica­mente, din datele transmise de companie, aferente anului 2023.

În comparaţie cu anul anterior, la nivel de grup, Fildas-Catena are cu aproape 2 miliarde de lei mai mult la afaceri, ceea ce corespunde unei creş­teri de 14%.

În continuare, busi­nessul cu farmacii este mai mare faţă de cel din distribuţie strict ca nivel al cifrei de afaceri, însă în anul 2023 rezultatele diviziei de distribuţie s-au apropiat la o di­fe­renţă de câteva sute de milioane de lei. Astfel, cele 929 de farmacii Catena au adus 7,1 miliarde de lei, în vreme ce distribuţia s-a situat la 6,9 miliarde de lei.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro