Companii

Apar rezultatele financiare ale celor mai mari companii din România. Distribuitorul de medicamente Alliance Healthcare, al treilea jucător din piaţă, la un pas de 5 mld. lei afaceri în 2023

Alliance Healthcare este singurul distribuitor din top cinci cele mai mari companii din această piaţă care nu are o reţea proprie de farmacii în acelaşi grup.

Alliance Healthcare este singurul distribuitor din top cinci cele mai mari companii din această piaţă care nu are o reţea proprie de farmacii în acelaşi grup.

Autor: Georgiana Mihalache

30.05.2024, 11:00 204

♦ De la an la an, distribuitorul de medicamente a crescut cu 6%, până la peste 4,8 miliarde de lei în 2023 ♦ Profitul anul trecut a fost de 81 mil. lei, sub cel din 2022.

Alliance Healthcare, distribui­torul de medicamente cunoscut an­terior sub brandul Farmexpert, al treilea jucător după cifra de afaceri din piaţa locală, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 4,8 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de anul an­teri­or. La profit compania a rapor­tat că­tre ministerul de Finanţe 81 mil. lei, faţă de 85 mil. lei cu un an în urmă, iar numărul de angajaţi a rămas con­stant, la peste 800 de persoane.

În 2019, în urma unui proces de rebranduire, distribuitorul Farmex­pert a devenit Alliance Healthcare, pre­luând o parte din numele acţio­na­rului internaţional Walgreens Boots Alliance. La începutul lui 2021, în ianuarie, gigantul american Ameri­sourceBergen a preluat Walgreens Boots Alliance într-o tranzacţie internaţională de 6,4 mld. dolari.

Produsele distribuite de compa­nie ajung la peste 3.100 de farmacii, spitale. Anual, compania livrează pes­te 190 mil. unităţi, iar portofoliul de produse cuprinde 11.000 de me­dicamente şi parafarmaceutice, po­tri­vit informaţiilor de pe site-ul pro­priu. La nivel naţional, compania are pre­zenţă în Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro