Companii

Călin Costinaş, Profi: Avem deficit de jumătate de miliard de euro pe hrană de animale. Iar hrana de animale înseamnă cereale şi proteină animală. Ce nu avem de aici? N-avem fabrica!

Călin Costinaş, deputy CEO la Profi: Dacă uiţi că preţul este foarte important, poate cel mai important în perioada aceasta marcată de inflaţie, atunci ieşi de pe piaţă.

Călin Costinaş, deputy CEO la Profi: Dacă uiţi că preţul este foarte important, poate cel mai important în perioada aceasta marcată de inflaţie, atunci ieşi de pe piaţă.

Autor: Ramona Cornea, Cristina Roşca

15.06.2024, 14:15 18928

Profi este unul dintre cei mai extinşi actori din comerţul modern local, cu peste 1.700 de supermarketuri şi magazine de proximitate modernă Compania a raportat anul trecut venituri de 12,9 mld. lei, cu peste 10% mai mari decât în 2022.

Anul acesta este unul marcat atât de inflaţie, deci de creşteri de preţuri, cât şi de deflaţie, respectiv scă­deri, spune Călin Costinaş, de­puty CEO la Profi, unul dintre cei mai puternici retaileri alimentari locali.

„Deflaţia şi inflaţia mare sunt am­bele periculoase. Iar noi avem in­flaţie mai ales la produsele atinse de SGR sau de taxa pe zahăr, pe când la fresh şi ultra-fresh, cu excepţia me­zelurilor, e deflaţie. Este o pro­vo­care nouă deflaţia, o provocare pe care nu am mai avut-o de mult timp, din 2014, mai exact. Este şi o oportunitate pen­tru că ne face să ne reinventăm în permanenţă. Înce­pând cu pandemia, creierul este în continuu antrenat cu noi provocări.“

Executivul român crede că deflaţia are două cauze. Pe de-o parte, nu au mai crescut aşa de mult preţurile pe lanţ. Pe de altă parte, ponderea promoţiilor în total retail modern este tot mai mare.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro