Companii

Elena Mitova, Novartis: Avem o creştere de o cifră într-un an dificil. În producţie vom crea noi joburi anul viitor

Elena Mitova, directorul general al Novartis Pharma România: „Nu mă aştept la o explozie a pieţei anul viitor, ci mai degrabă la o oprire a declinului, la o stagnare“

Elena Mitova, directorul general al Novartis Pharma România: „Nu mă aştept la o explozie a pieţei anul viitor, ci mai degrabă la o oprire a declinului, la o stagnare“

Autor: Ioana David

10.12.2014, 00:08 397

Elena Mitova, directorul general al Novartis Pharma România, locul trei în industria de medicamente, estimează că anul acesta grupul elveţian a avut o creştere „modestă“ a rulajului pe piaţa locală, pe fondul unui an dificil în industria de sănătate.

„Anul 2014 a fost dificil din cauza restricţiilor pe care sistemul de sănătate le are în România. Finanţarea este dificilă din cauza crizei şi a faptului că există atâtea domenii unde fondurile trebuie să fie distribuite. Pentru grupul Novartis nu putem spune că a fost un an de stagnare, dar am avut o creştere modestă, de o singură cifră (sub 10% - n.red.)”, a spus Mitova pentru ZF. Novartis este structurat în trei divizii: cea de far­maceutice (medicamente eliberate pe bază de prescripţie, protejate de pa­ten­te, care includ şi divizia de onco­lo­gie), Alcon (pentru oftalmologie) şi San­­doz (divizia de medicamente ge­ne­rice).

Dintre acestea, cea mai vizibilă este Sandoz, care pe piaţa locală operează facilităţi de producţie la Târgu-Mureş, iar anul acesta Sandoz a anunţat că investeşte 60 de milioane de lei (13 mil. euro) până la finalul anului 2015 în dublarea capacităţii de fabricaţie.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro