Companii

Industria porcului se redresează. Premium Porc Group: 2023 a fost anul în care ne-am revenit după pesta porcină şi am reuşit să repopulăm fermele scoase din fluxul de producţie până la 85%. România importă 80% din carnea de porc pe care o consumă, iar repopularea fermelor de către danezi este o veste bună

Industria porcului se redresează. Premium Porc Group:...

Autor: Florentina Niţu

03.06.2024, 10:30 110

Premium Porc Group, cu capital danez, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România până la intrarea pestei porcine africane în ferme, începând din anul 2020, şi-a revenit şi a reuşit să repopuleze fermele închise.

„Anul 2023 a fost anul în care Premium Porc Group şi-a revenit după imple­men­tarea unui proces ambiţios de redresare şi transformare a companiei, având în vedere episoad­ele de pestă porcină africană din anii anteriori, care au dus la închiderea mai multor ferme şi astfel la reducerea considerabilă a producţiei. La final de 2023 am reuşit să repopulăm fermele scoase din fluxul de producţie, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii normale de producţie de 85%“, au spus repre­zentanţii grupului.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro