Retail&Agrobusiness

Sphera Franchise Group deschide un restaurant KFC în Hunedoara, după o investiţie de 1 mil. euro, şi ia în calcul extinderea reţelei cu încă trei unităţi până la finalul anului

Sphera Franchise Group deschide un restaurant KFC în...

Autor: Cristina Bellu

03.06.2024, 12:13 172

Sphera Franchise Group (SFG), administratorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a deschis primul restaurant KFC din municipiul Hunedoara, o unitate de tip Drive Thru.

Investiţia în restaurat a atins aproape 1 mil. euro şi reprezintă a treia deschidere pentru Sphera în 2024, după unităţile inaugurate în februarie şi aprilie în Sibiu şi Piteşti.

„Ne uităm constant la zonele în care putem extinde reţeaua KFC, iar după analiza atentă a pieţei locale din perspectiva numărului de locuitori, a puterii de cumpărare şi a locaţiei cu trafic mare, decizia de a adăuga acest nou oraş pe harta noastră a fost firească”, spune Marian Gogu, Director General, KFC România.

El menţionează că extinderea reţelei de restaurante KFC va continua cu încă trei unităţi până la finalul anului, în paralel cu remodelări ale restaurantelor existente, proiecte pentru care Sphera şi-a bugetat investiţii de aproape 70 mil. lei.

Compania a înregistrat vânzări record de 1,5 miliarde de lei în 2023, în urcare cu 11%, în vreme ce profitul net s-a majorat cu 80% la circa 80 de milioane de lei.

Acţiunile SFG sunt pe plus cu 33,4% anul acesta şi 89% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 1,33 miliarde de lei.