Companii

Schimbări în Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Zentiva Bucureşti: Hacho Hatchikian, şeful operaţiunilor comerciale ale grupului Zentiva în Europa Centrală şi de Est, este noul membru provizoriu

Schimbări în Consiliul de Administraţie al...

Autor: Georgiana Mihalache

06.06.2024, 14:58 64
Zentiva Bucureşti (simbol bursier SCD), cel mai mare producător de medicamente cu fabrică locală, l-a numit pe Hacho Hatchikian ca membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al societăţii.

El ocupă locul lăsat vacant de Kenneth Lynard, căruia i-a încetat mandatul, potrivit unui comunicat al Zentiva publicat pe site-ul bursei.

„Consiliul de Administraţie al Societăţii a luat act de faptul că poziţia ocupată de dl. Kenneth Lynard a rămas vacantă şi l-a numit pe dl. Hacho Hatchikian ca membru provizoriu în cadrul Consiliului de Administraţie al Societăţii, precum şi ca membru provizoriu în cadrul comitetului de audit şi în cadrul comitetului de remunerare al Societăţii”, se arată în comunicatul Zentiva.

Hacho Hatchikian este şeful operaţiunilor comerciale ale grupului Zentiva în Europa Centrală şi de Est.

Fabrica Zentiva are peste 75.000 de metri pătraţi şi funcţionează constant din 1962, când se numea Sicomed. Până în anii 2000 a fost deţinută de stat, după care fabrica a trecut prin trei schimbări de acţionariat, fiind deţinută pe rând de cehii de la Zentiva, francezii de la Sanofi, iar în prezent funcţionează sub acţionariatul Advent Internaţional.