Companii

Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, şi-a majorat cifra de afaceri cu 17% în 2023 şi mizează pe creştere în continuare

Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o minifacilitate de producţie în Cluj-Napoca.

Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o minifacilitate de producţie în Cluj-Napoca.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.06.2024, 16:30 1113

„Este un an cu multiple evenimente sportive, avem o strategie solidă şi continuăm să investim pentru a ne duce planurile mai departe“, spun reprezentanţii companiei.

Ursus Breweries, cel mai mare producător local de bere, deţinut de grupul japo­nez Asahi, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 2,67 miliarde de lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Evoluţia vine în contextul în care la nivel de producţie, piaţa berii a consumat o scădere de 5% faţă de anul precedent, conform datelor de la Asociaţia Berarii României. Reprezentanţii Ursus Breweries spun că acest rezultat este explicat şi de stresul generat în piaţă de fac­tori precum inflaţia sau schimbări legislative.

„Deşi este o perioadă de tranziţii care pune presiune pe veniturile consumatorului, avem premisele optimiste pentru viitor – este un an cu multiple evenimente sportive, care pot influenţa ocaziile de consum alături de prieteni sau familie, avem o strategie so­lidă şi continuăm să investim pentru a ne duce planurile mai departe“, spun reprezen­tanţii companiei, care deţine 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o minifacilitate de producţie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International, care are în spate grupul japonez Asahi. Profitul net al companiei s-a ridicat la 194 de milioane de lei, dublu faţă de anul precedent. În total, compania are peste 1.500 de angajaţi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro