Eveniment

42.800 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi siguranţa publică în ziua alegerilor

42.800 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi...

Autor: Cosmin Pirv

09.06.2024, 06:50 19

Aproximativ 42.800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, la nivelul întregii ţări, duminică, pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot.

„În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi, la nivelul întregii ţări pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenţia rapidă şi cercetarea incidentelor electorale”, au anunţat reprezentanţii MAI.

Aceştia au transmis că, suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

De asemenea, la nivel naţional se va organiza o acţiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care vor fi implicaţi peste 1.600 de poliţişti cu aproximativ 850 de mijloace tehnice, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor IGAv.

Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt chemaţi duminică pentru a alege europarlamentarii, primarii, preşedinţii din consilii judeţene, precum şi consilierii locali şi judeţeni.