Eveniment

Artişti din peste 20 de ţări vor participa la cea de-a 31 ediţie a festivalului de muzică EUROPAfest, care va avea loc în perioada 5-14 iulie la Bucureşti

Artişti din peste 20 de ţări vor participa la cea de-a...

Autor: Miruna Diaconu

04.06.2024, 13:07 112

Artişti din peste 20 de ţări din Europa şi din lume vor participa în acest an la cea de-a 31 ediţie a festivalului de muzică EUROPAfest, care va avea loc în perioada 5-14 iulie la Bucureşti.

Din anul 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta şi al Alteţei Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 este festival EFFE – Europe’s Finest Festivals.

„Ediţia 31 a EUROPAfest e dedicată cu precădere jazz-ului. Ştiu că sunt destule persoane care cred că nu e genul lor de muzică, că îţi trebuie educaţie sau o anumită stare să asculţi jazz, dar vino o singură dată şi mai vorbim după. În toţi aceşti ani, am atâtea exemple de oameni de diferite vârste care au fost efectiv surprinşi să descopere că, de fapt, le place jazz-ul, că atmosfera din sala de concerte e captivantă, că ei au mai ascultat unele piese, dar că nu ştiau neapărat că sunt jazz.  Dacă eşti din Bucureşti, profită că există acest festival internaţional la tine în oraş şi vino să te bucuri live de note de saxofon, chitară, contrabas, tobe, voce sau pian alături de muzicieni din 20 de ţări”, spune Luigi Gageos, directorul festivalului.