Eveniment

EURO 2024. Ce meciuri se joacă marţi: Turcia-Georgia, Portugalia-Cehia. Vezi cum arată meciul economiilor

EURO 2024. Ce meciuri se joacă marţi: Turcia-Georgia,...

Autor: Valeriu Dănilă

18.06.2024, 17:33 218

Fanii fotbalului pot urmări marţi confruntarea dintre Turcia-Georgia, respectiv Portgualia-Cehia în grupa F a campionatului european de fotbal. Dintre echipele prezente în această grupă Portugalia este singura ţară care a câştigat turneul în anul 2016 în faţa Franţei cu un scor de 1-0.

O performanţă bună a avut şi Cehia în anul 2020 fiind semifinalistă, însă pierzând dramatic în faţa Danemarcei la un scor de 2-1. Turcia a fost prezentă şi ea în semifinalele EURO 2008, pierzând atunci meciul cu Croaţia la penaltiuri.

Echipa Portugaliei este cotată a patra ca valoare în competitiţie, fiind şi una dintre favoritele la câştigarea EURO 2024. Cristiano Ronaldo în vârstă de 38 de ani rămâne starul echipei portugheze.

Portughezii sunt prezenţi în România în sectorul energetic prin grupul EDP, fiind un investitor major în industria de regenerabile.

Cehia este activă în România în industria de energie, grupul CEZ, dar şi în zona de investiţii prin PPF şi Penta Investments. Totodată, Agrofert, controlat de fostul premier Andrej Babiš, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei româneşti East Gran.

Recent a avut loc o dezvoltare semnificativă a relaţiilor bileterale cu Turcia, românii putând călători în ţară doar cu buletinul. Turcia rămâne o destinaţie apreciată de români pentru vacanţe.

Georgia a semnat cu România, Ungaria şi Azerbaidjan un memorandum pentru înfiinţarea unui joint venture în vederea implementării proiectului Green Energy Corridor.