Eveniment

EURO 2024. Meciurile zilei de joi: Slovenia-Serbia, Danemerca-Anglia, Spania-Italia. Vezi cum arată meciul economiilor

EURO 2024. Meciurile zilei de joi: Slovenia-Serbia,...

Autor: Valeriu Dănilă

20.06.2024, 17:54 91

Joi se joacă trei meciuri în Campionatul European de Fotbal, Slovenia-Serbia, Danemarca-Anglia în grupa C, respectiv Spania-Italia în grupa B.

La momentul redactării acestui articol, primul meci al zilei, Slovenia-Serbia s-a încheiat cu un scor de 1-0.

Cel mai interesant meci din această seară va fi de departe confruntarea dintre Italia şi Spania. Ambele echipe au loturi foarte valoaroase, lotul italiei valorează 750 de milioane de euro, iar cel al Spaniei 1 miliard. Totodată Spania are un palmares de invidiat, câştigând de trei ori campionatul european, în 1954, 2008 şi 2021. În acest timp Italia a câştigat de două ori turneul final, în 1968 şi 2020.

Danemarca este câştigătoarea campionatului din 1992, în timp ce Anglia a reuşit să ajungă în finala campionatului European de Fotbal o singură dată, în 2020.

Slovenia şi Serbia au o prezenţă relativ recentă la EURO, Slovenia s-a calificat pentru prima dată în grupe în anul 2000, iar pentru Serbia aceasta este prima prezentă la Campionatul European în forma actuală. Iugoslavia a reuşit chiar să ajungă în finală în 1960 şi 1968.

Italia este în top cinci investitori străini în ţara noastră. Odată cu achiziţia Alpha Bank, UniCredit va deveni a treia cea mai importantă bancă din România.

În România sunt peste 2.000 de firme cu capital majoritar spaniol, cele mai importante sectoare fiind cel energetic, construcţii şi imobiliare. Inditext, deţine branduri cunoscute precum Zara, Masimo Dutti sau Bershka.

Cele mai importante companii cu capital britanic din România sunt Liberty Galaţi, Bricostore, GSK, BAT, Provident, Romcim.

Denemarca este prezentă în România prin compania Kuma care produce lavoare pentru băi şi chiuvete. Totodată, grupul Agro Cocora a cumpărat o fermă de 1.300 de hectare în Constanţa anunţând planuri de investiţii.

Compania sârbească Hefestos Capital a devenit anul trecut acţionarul majoritar al Artrom Steel Tubes după achiziţia de la grupul rusesc TMK.