Eveniment

Primăria Ploieşti a luat de la BRD un credit de 40 mil. euro pentru investiţii

Autor: Alexandra Chelu

28.02.2011, 23:30 48

Primăria Ploieşti a contractat de la BRD un credit de 40milioane de euro, pe termen de 12 ani, pentru realizarea unorinvestiţii de interes public local, inclusiv reabilitarea a douăcartiere.

Potrivit unui anunţ al primăriei, contractul are drept scopcontractarea unei finanţări rambursabile interne de cătremunicipiul Ploieşti, care va avea ca finalitate finanţareaviitoarelor investiţii de interes local.

Durata de contractare a creditului este de 12 ani, iar oferta afost selectată în proporţie de 70% în funcţie de preţ şi de 30%după alternativele de finanţare.

Conform unei decizii a Consiliului local al municipiuluiPloieşti, primăria a lansat implementarea proiectelor evaluate şiavizate de Autoritatea de Management pentru Programul OperaţionalRegional cu finanţare nerambursabilă, a proiectelor de reabilitarea cartierelor Bereasca şi Mitică Apostol şi a proiectului derefacere a stadionului Ilie Oana. "Pentru susţinerea finanţăriiacestor proiecte este necesară contractarea unui credit intern învaloare de 172 milioane lei (40 mil. euro) (...)", a decisConsiliul local.

Valoarea totală estimată a proiectelor este de 775,25 mil. lei,inclusiv TVA, iar Primăria Ploieşti trebuie să asigure finanţarepentru 280,28 milioane de lei.