Eveniment

Reacţia premierului Tudose la declaraţiile lui Florin Cîţu: Nu discutăm ce visează. Senatorul PNL a spus că ministrul Finanţelor a transmis CE că impozitul va fi redus la 12%, nu 10% cum era anunţat iniţial

Reacţia premierului Tudose la declaraţiile lui Florin...

Autor: Iasmina Ardelean

26.10.2017, 13:55 234

Invitat să comenteze raportul Comisiei Europene, invocat de senatorul Florin Cîţu şi potrivit căruia Ionuţ Mişa a transmis CE că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%, aşa cum s-a spus în ţară, premierul Mihai Tudose a spus că ar trebui să se discute „lucruri serioase”.

„Cine, domnul Cîţu? Haideţi să vorbim de lucruri serioase. Nu, nu…”, a declarat Tudose, joi, după o întalnire cu sindicaliştii SANITAS.

Premierul Tudose a negat că impozitul pe venit va fi redus la numai 12%. „Noi o să avem impozitul de 10% pe venit, punct. Nu discutăm de ce visează domnul Cîţu”, a spus premierul.

Întrebat dacă deficitul bugetar va depăşi 3%, Tudose a livrat încă un răspuns ironic. „A stabilit domnul Cîţu şi asta?”, a întrebat Tudose.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit cu o precizare. „Haideţi să aşteptăm sfârşitul anului şi, dacă deficitul va fi sub 3%, atunci ce o să mai spună şi domnul Câţu şi altcineva? Noi am stabilit, am calculat, Guvernul pune în practică ceea ce e în programul de guvernare, va fi deficitul sub 3% în 2017, sub 3% şi în 2018”, a spus Dragnea.

Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut, joi, că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a transmis Comisiei Europene că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%, aşa cum s-a spus în ţară, el citând astfel un raport care conţine concluziile vizitei CE din 26-27 septembrie la Bucureşti.