Eveniment

Recomandări MAE pentru fanii care vor participa la meciurile de la EURO 2024

Recomandări MAE pentru fanii care vor participa la...

Autor: Cosmin Pirv

09.06.2024, 11:04 26

​Ministerul Afacerilor Externe a emis o serie de recomandări pentru suporterii care vor asista în Germania la meciurile de la Campionatul European.

FRF prezintă duminică recomandările făcute de MAE pentru fanii tricolorilor care vor merge în germania la Euro 2024.

„Asigură-te că ai un document de călătorie valabil (carte de identitate/paşaport aflate în termen de valabilitate). Atenţie! Pe perioada turneului final al EURO 2024 autorităţile germane au reintrodus controalele la frontieră. Asigurarea medicală este obligatorie în Germania. Îţi recomandăm cu insistenţă să obţii Cardul European de Sănătate sau să achiziţionezi o asigurare medicală de sănătate înaintea călătoriei, pentru a avea acces la eventualele îngrijiri medicale de urgenţă.Este utilă şi o asigurare de călătorie care să acopere toate riscurile conexe (inclusiv pierderea/furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea/întârzierea zborului etc.)”, arată FRF.

În cazul în care călătoria se face cu autoturismul, este MAE aminteşte că există limită de viteză în Germania: în localităţi – 30-50 km/h; în afara localităţilor – 70-130 km/h; iar zonele fără restricţii de viteză sunt indicate ca atare.

Recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în Germania pe perioada EURO 2024 să-şi anunţe prezenţa prin intermediul platformei www.econsulat.ro.

MAE arată că e foarte posibil ca pe durata campionatului traficul rutier să fie îngreunat, iar organizatorii EURO 2024 recomandă evitarea deplasărilor cu maşina.

„Atenţie! Conducerea sub influenţa alcoolului (mai mult de 0,5 mg de alcool în sânge) se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere poate fi suspendat pentru anumite perioade de timp, în funcţie de gravitatea fiecărei abateri în parte. Transportul public este foarte dezvoltat în Germania, fiind astfel o alternativă eficientă la deplasarea cu maşina. Conform informaţiilor publicate de organizatorii EURO 2024, deţinătorii de bilete la meciurile turneului final vor avea acces la bilete de tren naţionale şi internaţionale la preţ redus, precum şi la un abonament de călătorie gratuit de 36 de ore pentru transportul public în toate cele 10 oraşe-gazdă din Germania şi în zonele limitrofe”, transmite MAE.

Ministerul mai arată că sancţionarea posesiei, consumului sau traficului de droguri, chiar şi pentru cantităţi mici, prevede amenzi mari şi pedepse privative de libertate.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române şi ai Poliţiei Române vor fi prezenţi pe stadioanele unde Echipa Naţională de Fotbal a României va susţine meciurile din cadrul turneului final EURO 2024, precum şi în fan-zone-urile din apropierea arenelor, pentru a sprijini demersurile poliţiei germane de creare a unui climat de siguranţă şi pentru a oferi asistenţă spectatorilor români.

„Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să apelezi la jandarmii şi poliţiştii români!

De asemenea, te rugăm insistent să ai în vedere următoarele recomandări:

Asigură-te că ajungi din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia în zona punctelor de acces.
Dacă vii însoţit de minori, supraveghează-i constant şi asigură-te că nu se îndepartează de tine.
Respectă indicaţiile forţelor de ordine şi ale agenţilor de securitate.
Evită implicarea în conflicte de orice natură sau fapte ce pot conduce la manifestări violente ori la tulburarea ordinii şi a liniştii publice.
Orice încălcare a legii va fi sancţionată de către forţele de ordine germane!
Dacă asişti la un incident, sesizează imediat forţele de ordine.
Din raţiuni de siguranţă, conform regulilor UEFA, este interzisă introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât şi a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă”, mai transmite MAE.

Acesta precizează că nu există la acest moment vaccinuri obligatorii pentru intrarea în Germania. Cu toate acestea, este recomandat ca înaintea călătoriei să consultaţi recomandările disponibile pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – secţiunea Sfaturi pentru călători: https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori

Reprezentarea diplomatică a României în Republica Federală Germania este asigurată de Ambasada României la Berlin.

În situaţii de urgenţă, secţia consulară a Ambasadei României la Berlin (jurisdicţie teritorială pentru landurile Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein, Thüringen, Hamburg şi Bremen) poate fi contactată la numărul de telefon +49 1601 579 938.

Totodată, în funcţie de regiunea în care vă aflaţi, puteţi contacta:

Consulatul General al României din Bonn (jurisdicţie teritorială pentru landurile Nordrhein-Westfallen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland) la telefonul de urgenţă: +49 1735 757 585

Consulatul General al României din München (jurisdicţie teritorială pentru landul Bayern) la telefonul de urgenţă +49 1602 087 789

Consulatul General al României la Stuttgart (jurisdicţie teritorială pentru landul Baden-Württemberg) la telefonul de +49 1716 813 450.