Eveniment

Simona Halep mai are nevoie de o victorie ca să fie sigură că rămâne pe primul loc WTA

Simona Halep mai are nevoie de o victorie ca să fie...

Autor: Denis Şchiopu

02.01.2018, 11:31 199

Muguruza a abandonat din cauza unor crampe musculare. Simona avea mari emoţii la început de an şi era obligată să câştige titlul de la Shenzhen pentru a sta liniştită, întrucât Garbine se afla la doar 40 de puncte în spatele ei. Iberica rămâne însă cu 6.005 puncte şi nu mai poate urca pe locul 1 după retragerea de la Brisbane, în timp ce Halep are 6.175 de puncte.

Singura tenismenă care o mai poate detrona pe Simona Halep este Caroline Wozniacki, însă constănţeanca trebuie să se califice în sferturi la Shenzhen. Halep o va întâlni în optimile de finală pe Ying-Ying Duan, jucătoare aflată pe locul 91 WTA. Meciul care va avea loc miercuri dimineaţă le va pune pentru a doua oară faţă în faţă pe cele două - românca a câştigat cu 3-6, 6-3 6-2 precedenta confruntare, disputată la Eastbourne 2017.

În eventualitatea în care Simona Halep pierde în optimi la Shenzhen, Caroline Wozniacki trebuie să câştige titlul de la Auckland pentru a deveni lider. Cu o victorie în faţa lui Duan, Halep va aborda, pentru prima dată în carieră, un turneu de Mare Şlem din poziţia de număr unu mondial şi principală favorită la câştigarea competiţiei.