Politică

MAI: Condamnăm cu fermitate atentatele teroriste din această dimineaţă din Bruxelles

MAI: Condamnăm cu fermitate atentatele teroriste din...

Autor: Monica Moanea

22.03.2016, 17:43 42

Potrivit unui comunicat, "Ministerul Afacerilor Interne condamnă cu fermitate atentatele teroriste din această dimineaţă din Bruxelles şi îşi exprimă compasiunea faţă de familiile celor răniţi sau decedaţi în urma exploziilor".

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează încă o dată că pericolul teororist trebuie tratat cu maximă seriozitate de către instituţiile de aplicare a legii din toate statele Uniunii Europene", se mai spune în comunicat.

Imediat după producerea atentatelor din capitala belgiană, "ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, l-a informat pe Primul-ministru Dacian Cioloş, despre situaţia înregistrată în Belgia şi comunicată în ţară de către ataşaţii de afaceri interne ai MAI la Bruxelles şi a transmis ministrului de interne belgian, un mesaj de compasiune şi solidaritate faţă de victimele acestor atentate", informează MAI.

Potrivit comunicatul "Petre Tobă şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a acorda orice formă de sprijin, inclusiv în plan operativ pentru gestionarea situaţiei, cât şi pentru informarea şi protejarea cetăţenilor români din Belgia".