Politică

MAI: Transportul buletinelor de vot s-a încheiat fără probleme

MAI: Transportul buletinelor de vot s-a încheiat fără...

Autor: Cosmin Pirv

08.06.2024, 19:42 28

Activitatea de asigurare a protecţiei transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secţiile de vot s-a încheiat fără probleme, a anunţat sâmbătă seara Ministerul Afacerilor INterne (MAI).

„La acest moment, activitatea de asigurare a protecţiei transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secţiile de vot s-a încheiat fără probleme. Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare au avut obligaţia de a fi prezenţi la secţiile de vot la ora 18.00 pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare, precum şi pentru fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot. De la acest moment şi până mâine dimineaţa la ora 6.00, angajaţii MAI vor asigura protecţia locaţiilor în care sunt organizate secţii de votare pentru alegerile de mâine”, a declarat comisar şef de poliţie Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform acesteia, efectivele ministerului au obligaţia să predea duminică secţiile de votare preşedinţilor birourilor cu sigiliile intacte.

„Mâine dimineaţa, la ora 6.00, preşedinţii secţiilor de votare ale secţiilor de vot, în prezenţa celorlalţi membri, vor verifica urnele, cabinele, existenţa listelor electorale, a buletinelor de vot şi a ştampilelor necesare votării”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.