Bănci și Asigurări

Banca Transilvania finanţează dezvoltatorul imobiliar STC Partners cu 10 mil. euro pentru extinderea cu peste 100 de locuinţe a unui proiect imobiliar din Capitală

Banca Transilvania finanţează dezvoltatorul imobiliar...

Autor: Cristina Bellu

20.06.2024, 12:12 351

Banca Transilvania finanţează dezvoltatorul imobiliar STC Partners cu 10 milioane de euro pentru extinderea cu peste 100 de locuinţe a ansamblului rezidenţial Quartier Azuga, situat în apropierea zonei Tei din Bucureşti.

Prima fază a proiectului a fost susţinută tot de BT, cu o finanţare de 6 milioane de euro acordată companiei în ianuarie 2024.

„Investiţia noastră suplimentară în dezvoltarea acestei noi comunităţi rezidenţiale verzi subliniază încrederea noastră în calitatea proiectului şi în contribuţia sa la peisajul şi calitatea vieţii din Bucureşti", spune Cosmin Călin, Director Executiv Large Corporate, Banca Transilvania.

STC Partners a fost fondată de Adi Steiner (fost  Manager de Proiect şi Manager Regional în cadrul Strabag România), Roxana Cristea (fost Manager Achiziţii şi Dezvoltare Afaceri în cadrul Strabag România) şi Andrei Ştefan (investment analyst în cadrul companiilor Prime Kapital şi MAS, consultant la Horvath & Partners, Roland Berger, Quick Release).

„Asigurarea creditului de dezvoltare pentru faza a doua înainte de finalizarea primei faze este un indicator bun al succesului proiectului nostru şi al capacităţii echipei noastre de dezvoltare”, afirmă Andrei Ştefan, Partener, STC Partners.

Anterior, compania a dezvoltat şi Quartier Gramont, situat lângă Palatul Parlamentului, finalizat şi vândut integral în 2021.