Bănci și Asigurări

Raiffeisen Asset Management a depăşit pragul de 1 mld. euro în active totale aflate în adiminstrare prin intermediul a 13 fonduri de investiţii şi a fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare

Raiffeisen Asset Management a depăşit pragul de 1 mld....

Autor: Mircea Nica

02.07.2024, 00:03 88

Raiffeisen Asset Management (RAM) a depăşit pragul de 1 miliard de euro în active totale aflate în administrare prin intermediul a 13 fonduri de investiţii şi a fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, consolidându-şi astfel poziţia de top pe piaţa fondurilor de investiţii din România, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

"Interesul pentru diversificarea plasamentelor personale dincolo de instrumentele de economisire clasice este de cel puţin 5 ori mai mare în ţările Europei Centrale şi de Est comparativ cu piaţa locală. România înregistrează, însă, o convergenţă economică foarte bună şi sunt convins că acelaşi lucru va fi valabil şi când vine vorba despre modul cum administrăm finanţele personale. Nevoia de economisire şi investire pentru pensie şi alte obiective majore este foarte mare şi satisfacerea acesteia va depinde şi de modul cum participanţii la piaţă vor susţine clienţii să obţină mai mult de la banii lor prin instrumentele folosite. De exemplu, 1 punct procentual suplimentar în randamentul anual poate conduce la o sumă acumulată cu peste 20% mai mare pentru un orizont investiţional lung, iar câştigul din randament devine mai important decât contribuţia personală."– Mihail Ion, Vicepreşedinte al Diviziei Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală, Raiffeisen Bank România.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro