Bănci și Asigurări

Serviciul de plăţi instant continuă să se extindă pe piaţa locală: Banca Română de Credite şi Investiţii devine a 13-a instituţie care îşi adaugă în portofoliu produsul care asigură transferul banilor în maximum zece secunde

Serviciul de plăţi instant continuă să se extindă pe...

Autor: Cristina Bellu

17.06.2024, 10:37 124

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) anunţă că şi-a extins portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăţi Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai puţin de 10 secunde.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii Plăţile Instant are în componenţă: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank N.V., Alpha Bank România, Salt Bank. 

„Prin aplicaţiile BRCI iBanking şi BRCI Mobile, clienţii noştri pot acum efectua şi primi plăţi interbancare de până la 50.000 lei, în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului (24/7/365). În plus, pentru a extinde gama noastră de servicii digitale şi a preveni fraudele şi erorile de plată, am lansat Serviciul Afişare Nume Beneficiar (SANB) începând cu martie 2024. Acest serviciu le permite clienţilor noştri să verifice detaliile numelui beneficiarului şi să identifice eventualele discrepanţe faţă de informaţiile pe care le deţin“, explică George Mihai, director general al Băncii Române de Credite şi Investiţii. 

Banca Română de Credite şi Investiţii S.A. este una din cele mai tinere bănci din România, înfiinţată la începutul anului 2014.

Iniţial cunoscută sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă - Mindbank S.A., banca a funcţionat sub această denumire până în 2006, ulterior devenind ATE Bank România S.A. Urmare schimbării acţionariatului din anul 2013, a luat naştere Banca Româna de Credite şi Investiţii, iar în anul 2020 Gupta Sanjeev a devenit acţionarul majoritar, în prezent cu o cotă de 99.74%. BRCI se adresează companiilor IMM, companiilor mari şi instituţiilor financiare, cu focus pe tehnologie digitală avansată şi soluţii tranzacţionale la distanţă pentru accesibilitate la 360∞ şi livrare rapidă a produselor şi serviciilor din portofoliu.